Erdoğan Ile Yapacağı Görüşme Öncesi Konuşan Merkel: Türkiye'de İnsan Hakları Görmek İstediğim Gibi Değil

Erdoğan Ile Yapacağı Görüşme Öncesi Konuşan Merkel: Türkiye'de İnsan Hakları Görmek İstediğim Gibi Değil
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden saatler önce yaptığı açıklamada, ekonomik olarak Türkiye ile çalışmak istediklerini ama yapılacak görüşmede insan hakları konusunu da gündeme getireceğini söyledi. EKONOMİK İLİŞKİLER Perşe.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden saatler önce yaptığı açıklamada, ekonomik olarak Türkiye ile çalışmak istediklerini ama yapılacak görüşmede insan hakları konusunu da gündeme getireceğini söyledi.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Perşembe günü yapılan soru cevap toplantısında konuşan Merkel, iki ülkenin ekonomik olarak birlikte çalışmak zorunda olduğunu belirterek, "Burada kesin olarak bazı anlaşmalar yapacağız." dedi. Almanya Başbakanı, Türkiye'ye direkt parasal yardım yapılmayacağını da açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel

''GÖRMEK İSTEDİĞİM GİBİ DEĞİL''

"Türkiye'de insan hakları görmek istediğim gibi değil." değerlendirmesini yapan Angela Merkel, Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan Alman vatandaşlarının durumunun görüşmede masada olacağını kaydetti.

MASADA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR

Başkan Erdoğan ziyaret öncesi Alman Frankfurter Allgemeine yazdığı makalede, FETÖ'nün Alman hükümeti tarafından "terörist örgütler" listesine alınmasını istemişti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında soruşturma olan bazı Alman vatandaşların Türkiye'de cezaevinde bulunuyor.

Darbe girişimi ile ilişkili oldukları iddiası ile Türkiye tarafından iadesi istenen isimler de Türkiye ile Almanya arasındaki gerginlik sebeplerinden biri oldu.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI: NORMALLEŞMENİN BAŞLANGICI

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise görüşme ile ilgili RND gazetesine yaptığı açıklamada, "bu ziyaret normalleşenin gerçekleştiğinin işareti değil. Ama başlangıcı olabilir." dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

MERKEL VE ERDOĞAN 3 KEZ BİR ARAYA GELECEK

3 günlük bir resmi ziyaret için Almanya'da olan Başkan Erdoğan Cuma ve Cumartesi günü toplam üç kez Merkel ile bir araya gelecek.

BBC

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.