Erdoğan: Onlar Bizden 7 Şehit Aldı, Biz Onlardan 700 Terörist Öldüreceğiz

Erdoğan: Onlar Bizden 7 Şehit Aldı, Biz Onlardan 700 Terörist Öldüreceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forumu'nun kapanışında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forumu'nun kapanışında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadelede baya bir kabiliyetimiz var. Bugün bizim 7 tane şehidimiz var. 7 mehmedimiz bizim şehit oldu ama duracak mıyız, durmayacağız. Onlar bizden 7 şehit alacak biz onlardan 700 tane terörist öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz.Kesinlikle durmak yok. Terörün bedelini biz o teröristlere ödeteceğiz." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"BM KARARLARININ UYGULANABİLİRLİĞİ YOKTUR"

Bir İsrail meselesi, bir Filistin meselesi çözüme kavuşabiliyor mu kavuşamıyor. Çünkü İsrail'in aleyhinde alınmış bunca kararlar var BM'de, bu kararların hiçbirinin uygulanabilirliği yok. İsrail kabul etmedikten sonra, ona uymadıktan sonra kalkıp da kimse burada bir şey söylemiyor veya söyleyemiyor. Beş tane daimi üye ver. Bu beş daimi üyenin bir tanesi 'Hayır' diyorsa mesele bitmiştir.

5 daimi üye dönemi geçti. Bu, İkinci Dünya Savaşı'nın şartlarıydı, artık aynı şartları yaşamıyoruz, yeni bir dönüşüm, yeni bir değişime artık gitme zamanıdır.

"7 KITANIN YER ALDIĞI BİR BMGK OLMALIDIR"

Dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den daha büyüktür. Bütün kıtaların temsil edildiği bir BM olması gerektiğini söylüyoruz. 7 kıtanın yer aldığı BM Güvenlik Konseyi olmalı.

"DAİMİ ÜYELERİN İŞARETLERİNE GÖRE ELLERİNİ KALDIRIP İNDİRİYORLAR"

Geçici üyelerin Birleşmiş Milletler'de kıymeti yoktur. Sadece daimi üyelerin işaretlerine bakarak elini kaldırır indirir, başka bir şey yok. Bir de geçici üye olabilmek için çırpınır dururlar.

"İDLİB SÜRGÜN YERİ HALİNE GELMİŞTİ"

İdlib bir Halep sürgün yeri haline gelmişti. 3.5 milyon insanın şehir ve kırsalda yaşayan bir yer haline geldi. İdlib Türkiye'ye komşuydu. Bu insanlar Türkiye'ye kaçmak zorunda olacaktı. Olan da buydu. Hatay'dan Türkiye'ye giriş çabasında olacaklardı. Yenileri de gelse kapımızı başkaları gibi kapayamazdık. Karşımızda insan var, ölümlerine seyirci mi kalacaktık. Soçi, Ankara ve Tahran zirveleri yaptık. Astana süreci başladı. Bu zirveler bize bazı tedbirlerin alınmasını tavsiye etti. Rusya, Türkiye, İran olarak çalışmaları başlattık. Bu zirvelerde çok güzel çalışmalar yapıldı. Rejimin Suriye'de İdlib'i bombalaması bizim çok seri adım atmamızı gerektirdi.

"SOMALİ ORDUSUNA EĞİTİM VERİYORUZ"

Dünyadaki en büyük büyükelçiliğimiz Somali'de. Dünyanın en büyük ülkelerinin orada büyükelçiliği bile yok. Somali ordusuna eğitim veriyoruz. Yoksa Somali'yi teröre kurban veririz.

"TERÖRÜN ÜZERİNE ÜZERİNE GİDECEĞİZ, DURMAK YOK"

Terörle mücadelede baya bir kabiliyetimiz var. Bugün bizim 7 tane şehidimiz var. 7 mehmedimiz bizim şehit oldu ama duracak mıyız, durmayacağız. Onlar bizden 7 şehit alacak biz onlardan 700 tane terörist öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz. Kesinlikle durmak yok. Terörün bedelini biz o teröristlere ödeteceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.