Erdoğan'a 'mizaha Tahamül Etmelisin' Diyen Kılıçdaroğlu, 'ke-Mal' İfadesini Affetmemiş

Erdoğan'a 'mizaha Tahamül Etmelisin' Diyen Kılıçdaroğlu, 'ke-Mal' İfadesini Affetmemiş
Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin." diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 2015 yılında Facebook hesaplarında 'Kemal' yerine 'Ke-mal' yazan 6 kişi hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açıldığı.

Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin." diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 2015 yılında Facebook hesaplarında 'Kemal' yerine 'Ke-mal' yazan 6 kişi hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açıldığı ortaya çıktı.

"KE-MAL" İFADESİNİ AFFETMEDİ

3 yıl önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun şikâyeti üzerine Facebook hesaplarında 'Kemal' yerine 'Ke-mal' yazan 6 kişi hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İlk kez bir hakareti yargıya götüren Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in suç duyurusu üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Adem Can soruşturma başlattı.

"AVUKATINA 'GEREĞİNİ YAPIN' DEYİP TALİMAT VERDİ"

Avukat Çelik, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine "Açık ve şiddetli hakaret içeren ifadeler için gereğini yapın" şeklinde genel bir talimat verdiğini, suç duyurusu ile ilgili onayına ayrı ayrı başvurmadıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.