Erdoğan'dan Ab Zirvesi Öncesi Sert Çıkış: Üyeliğimize Mani Olanların Ciğerini Biliyoruz

Erdoğan'dan Ab Zirvesi Öncesi Sert Çıkış: Üyeliğimize Mani Olanların Ciğerini Biliyoruz
AB dönem başkanlığını yürüten Bulgaristan'ın Varna kenti bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker arasında gerçekleştirilecek zirveye ev sahipliği yapacak. "ÇİFTE STANDARTA TAHAMMÜLÜM

AB dönem başkanlığını yürüten Bulgaristan'ın Varna kenti bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker arasında gerçekleştirilecek zirveye ev sahipliği yapacak.

"ÇİFTE STANDARTA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan'ın Varna şehrine hareketi öncesi basın toplantısında konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

Avrupa Birliği ile köklü ilişkilerimiz var. Muhataplarımıza çifte standarta tahammülümüzün olmadığını hatırlatacağız. Avrupa birliği bizim gösterdiğimiz sadakati göstermedi. Müzakere sürecindeki suni engellerin kaldırılması beklentisini AB liderlerine ileteceğiz. AB'ye üyelik stratejik hedefimiz.

Niyetini, gâyesini ve ciğerini çok iyi bildiğimiz çevrelerin, Türkiye'nin AB'de tam üye olarak hak ettiği yeri almasına mani olmalarına izin vermeyeceğiz.

"SÜRECİN CANLANDIRILMASI BEKLENTİMİZİ İLETECEĞİZ"

Varna Zirvesi'nin hem AB hem de bölgesel meselelerin çözümü konusunda olumlu katkılar yapmasını temenni ediyorum.

Bugünkü zirvede daha önceden mutabakata vardığımız hususlardaki gelişmeleri de ele alacağız. Bölgesel ve güvenlik konularına ilaveten ülkemizin müzakere sürecinde karşılaştığı siyasi ve sunni engellerin kaldırılması, katılım sürecimizin tekrar canlandırılması beklentimizi Avrupa Birliği liderlerine tekrar ileteceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.