Sosyal Bilimler Myo’da Sevgi Konulu Panel Düzenlendi

Sosyal Bilimler Myo’da Sevgi Konulu Panel Düzenlendi
Harran Üniversitesi'ne bağlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü tarafından yaşam serüveninde sevgi...

Harran Üniversitesi'ne bağlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü tarafından yaşam serüveninde sevgi adlı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Yargıcı tarafından sunulan konferansa, Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, müdür yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Elmastaş, sevginin çok önemli bir güç olduğunu ifade ederek, "Sevgi hayatın pusulasıdır. Şefkat merhamet gibi duygular insanın vazgeçilmezi olmalıdır. Kavgalar ve düşmanlıklar, sevgisizlikten meydana geliyor. Sevmediğiniz işte başarılı olamazsınız" dedi. Elmastaş, panele konuşmacı olarak katılan Doç.Dr. Atilla Yargıcıya ve programı düzenleyen Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü personeline teşekkür etti.

Atilla Yargıçı ise, benzeri etkinliklerin öğrenciler için çok faydalı olduğunu, tek bir işte uğraş verenlerde belli bir zaman sonra bilim körlüğü meydana geldiğini, farklı etkinlik ve branşlarda öğrencilerin bilgi sahibi olmaları gerekliliğini belirten İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Yargıcı, "Asrımız savaşlarla, buhranlarla yoğruluyor. Sevginin yönü değiştirilmiş ve yozlaştırılmış. İnsanın, sevginin asıl kaynağını araştırması lazımdır. Allah sevgisi, insan sevgisi, çevre sevgisi bunlar sevginin çeşitleridir. "Sevgi bir sanattır, öğrenilmesi gerekir" diyorlar hayır öyle değil, sevgi insana Allah tarafından konuşmuş bir duygudur. Allah, latifelerini duygularını dışarıya olumlu şekilde aksedilmesi için insanın kalbine sevgi ve şefkat duygularını yerleştirmiştir. Sevgi insanın kendi iradesiyle sonradan ortaya çıkmaz. İnsan kendisine lütfedilen sevgiyi kullanır" diye konuştu.

Panel, öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından Doç. Dr. Atilla Yargıcı'ya plaket verildi.

Sosyal Bilimler Myo’da Sevgi Konulu Panel Düzenlendi

Sosyal Bilimler Myo’da Sevgi Konulu Panel Düzenlendi

Sosyal Bilimler Myo’da Sevgi Konulu Panel Düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.