Erdoğan'dan Soçi'de İlk Mesaj: Ypg Temizlenmeden Suriye'nin Bütünlüğü Sağlanamaz

Erdoğan'dan Soçi'de İlk Mesaj: Ypg Temizlenmeden Suriye'nin Bütünlüğü Sağlanamaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Suriye' konulu Üçlü Zirve öncesi görüşmesi başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Suriye' konulu Üçlü Zirve öncesi görüşmesi başladı. Erdoğan, Putin'den önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Zirvede, Astana platformunun Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulması için sahada ve siyasi süreçte yürüttüğü ortak çabaların değerlendirileceği ifade edildi. Liderler Zirve Toplantısı'nın ardından, ortak basın toplantısı düzenlenecek.

ERDOĞAN, RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani , Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi baş başa görüştü.

Sanatoryum basına kapalı gerçekleşti.

Ruhani ve Erdoğan

PUTİN: İTİCİ GÜÇ SAĞLAYABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM

Putin, Erdoğan'a hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Astana sürecinin garantör ülkelerinin dördüncü zirvesini gerçekleştireceğiz. Bu zirvede Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki durumun normalleşmesi sürecine, hem sahada hem de Suriyeliler arasında diyalog sağlanması amacıyla gösterilen siyasi-diplomatik çabalar kapsamında yeni bir itici güç sağlayabileceğimize inanıyorum."

İDLİB, MÜNBİÇ VE FIRAT'IN DOĞUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İdlib'deki çözüm için gayret gösteriyoruz" dedi ve "PYD/YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin bütünlüğü sağlanamaz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Suriye'de güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, "İdlib'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli. Anayasa Komitesi tıkanıklığının aşılması gerekiyor. BM'nin çekincelerini dikkate alarak komitenin ilanını kısa sürede sonuçlandırabiliriz" dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.