'Ernanı' Operası 170 Yıl Sonra Türkiye'de Seyirciyle Buluşuyor

'Ernanı' Operası 170 Yıl Sonra Türkiye'de Seyirciyle Buluşuyor
"ERNANI" operası 170 yıl sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde seyirci ile buluşuyor.
"ERNANI" operası 170 yıl sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde seyirci ile buluşuyor.

Türkiye'de ilk kez 1846 yılında İtalyan sanatçılar tarafından Naum Tiyatrosu'nda sahnelenen "ERNANI" operası 170 yıl sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde seyirci ile buluşuyor. Venedik'te gerçekleştirilen dünya prömiyerinin ardından iki sene sonra İstanbul'da sahnelenen "ERNANI", ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'yi uluslararası sahnelere taşıyan ilk eser olarak biliniyor.

Opera eserinin Rejisör, Dekor ve Işık tasarımı Kuzman Popov'a, Orkestra Yönetimi Borislav Ivanov ve Roberto Gianola'ya, Kostüm Tasarımı Maria Trerdafilova ve Lora Marinova'ya, Koreografi Rumjana Popova'ya ait. Koroyu ise Paolo Villa yönetecek.

-"AŞK MI ONUR MU?"-

Operanın konusu "Aşk mı Onur mu?" başlığını taşıyor. Konu özetle ise şöyle:

"Bütün toprakları elinden alınmış bir soylu olan Ernani, haydutların eline düşmüş ve onlardan biri olmuştur. Güzeller güzeli Elvira'yı sevmektedir. Elvira, yaşlı Silva'nın nişanlısıdır ve yakında onunla evleneceği için çok üzülmektedir; çünkü o da Ernani'yi sevmektedir. Kral Carlos da Elvira'ya âşıktır. Elvira Carlos'un aşkını reddedince, zor kullanmaya çalışır ancak Ernani gelip Carlos'u durdurur. Daha sonra seyyah kılığında Silva'nın sarayına girmeyi başarır ve Silva'dan kalacak bir yer ister. Bu sırada Silva'nın, Elvira ile evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Elvira, Ernani'nin öldüğünü sanmaktadır. Ernani, Elvira'ya gerçek kimliğini açıklar. Tam o sırada Silva, çifti birlikte yakalar ve neler döndüğünü anlar. Buna rağmen Ernani'ye, kendisini krala karşı koruyacağına dair söz verir. Ancak bu söz Ernani'yi, Silva'ya karşı daimi olarak borçlu bırakacaktır."

Temsiller 29 Kasım 2016 ile 17 Aralık 2016 tarihleri arasında izleyici ile buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.