“Geleceğin İçin Sen De Pedalla” Projesi Sanko Okullarında

“Geleceğin İçin Sen De Pedalla” Projesi Sanko Okullarında
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kent içinde bisiklet kullanımını arttırmak için başlattığı "Geleceğin için sen de pedalla" projesi bu kez Sanko...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kent içinde bisiklet kullanımını arttırmak için başlattığı "Geleceğin için sen de pedalla" projesi bu kez Sanko Okullarındaki ortaöğretim öğrencilerine anlatıldı.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğünün hazırladığı bisiklet yolu projelerinin kent içinde bisiklet kullanımının farkındalığını artırmak için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin için sen de pedalla" isimli projede Özel Sanko Ortaokulunda öğrencilere ve öğretmenlere konferans düzenlendi.

Bisikletçiler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz'ın sunumu ile başlayan konferansta Türkiye ve dünya ülkelerinden bisiklet kullanımı ile ilgili örnekler verildi. Suyabatmaz, sürdürülebilir sağlıklı bir kent oluşturmak ve kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsetti. Trafik Kanununda yer alan maddede 11 yaşını doldurduktan sonra kişilerin bisiklet ile trafiğe çıkılabileceğini önemle vurgulayan Suyabatmaz, yaşanabilir bir çevre için bisiklet kullanımının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Bisiklet farkındalığını artırmak için Gaziantep'te pilot bölgelerdeki devlet okulları ve özel okullarla çalışmalar devam edileceğinden ifade eden Suyabatmaz, bisiklet konusunda Büyükşehir Belediyesinin önemli çalışmalar yaptığını belirtti.

İlgi ile dinlenen sunum sonrası Suyabatmaz, öğrenciler sorularını da cevapladı.

Konferans sonrası projeye katkı sunan öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ödül verildi.

“Geleceğin İçin Sen De Pedalla” Projesi Sanko Okullarında

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.