Erzurum Bisiklette Büyük Yol Kat Etti

Erzurum Bisiklette Büyük Yol Kat Etti
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleri ile yola çıkan Erzurum bisikleti her geçen gün büyük...
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleri ile yola çıkan Erzurum bisikleti her geçen gün büyük aşama kat ediyor. Bisiklet Antrenörü Mustafa Kocaman nezaretinde Adana'ya giden Erzurum Bike Spor Kulübü sporcuları elde ettikleri başarı ile yine adından söz ettirmeyi başardı. 5-6 Mart 2016 tarihlerinde Adana da gerçekleştirilen Elit Man, Elit Women, Genç Erkeler, Genç Bayanlar, U 17 Erkek ve U15 erkek kategorisinde yapılan yarışlarda Erzurumlu bisikletçiler yaşıtlarından büyük sporcularla yarışmasına rağmen, 9'da 9 yaparak klasmanda kalmayı başardı. Bu sonuçla Erzurumlu bisikletçiler, uluslararası yarışlarda Erzurum ve Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

YABANCI SPORCULAR TAKDİR ETTİ

5 farklı ülkeden toplam 200 sporcunun katıldığı Uluslararası yarışlara 9 sporcu ile iştirak eden Erzurum Bisiklet Kulübü yarışlarda göz doldurdu. Bike Kulübü sporcuları, U15 Erkek, U17 Erkek ve Genç erkek kategorilerinde yarıştı. Erzurumlu sporcular kendi kategorilerinde genel klasman hakkı kazandı. Kısa zamanda büyük başarı gösterdiler birçok yarışçının elendiği yarışta Erzurumlu sporcular turda kalmayı başardı bu kapsamda yapılacak olan uluslararası yarışlara katılma vizesi aldı.

VALİ ALTIPARMAK VE TAŞKESENLİGİL DESTEKLİYOR

Erzurum bisikleti kısa bir süre içerisinde Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in destekleri ile kısa sürede önemli bir konuma geldi. Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman'ın da yoğun gayretleri ile sporcular kendilerine güvenenleri mahcup etmedi. Vali Altıparmak ve il müdürü Taşkesenligil, Adana yolculuğu öncesinde sporcularla yakından ilgilenirken, bu tablo bisikletçiler için iyi bir moral oldu.

ÖNEMLİ YARIŞLAR BİZİ BEKLİYOR

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şehirde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yoğun çaba gösterirken, önümüzde aylarda Erzurum yine bir birinden önemli bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bisikletin başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum, önemli projelere imza atmaya devam edecek. Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, 26 Haziranda yapılacak olan Palandöken MTB CUP C1 klasmanındaki uluslararası yarışlarını Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil'in desteleri ile Erzurum'a aldıklarını belirterek, uluslararası Bisiklet Federasyonunun bu yarışlara puan verdiği önemli yarışlar arasında yer aldığını bildirdi. Kocaman, "Bu yarışlara tahmini olarak 250-300 sporcu katılacak. Yarış için tüm hazırlıklara şimdiden başladık" dedi.

Erzurum Bisiklet İl Temsilcisi Mustafa Kocaman, Haziran ayı için iki ulusal yarışında Erzurum'da yapılacağı müjdesini verdi bu yarışlar 5 Haziran Uzundere MTB ve 25 Haziran Palandöken Down-hıll yarışları olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.