Eski Eşini Aldattığı Gerekçesiyle Boğazını Kesip Öldüren Cani Koca, Cesedi Hayvanlara Yem Etti

Eski Eşini Aldattığı Gerekçesiyle Boğazını Kesip Öldüren Cani Koca, Cesedi Hayvanlara Yem Etti
Zonguldak'ta, eski eşi Dudu Çeştepe (40) için polis merkezine kayıp başvurusunda bulunan ve soruşturma sırasında eski eşini ormanlık alanda bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü itiraf eden Murat Basançelebi (41) ifadesinde, "Beni aldattığı için ayrılmıştık.

Zonguldak'ta, eski eşi Dudu Çeştepe (40) için polis merkezine kayıp başvurusunda bulunan ve soruşturma sırasında eski eşini ormanlık alanda bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü itiraf eden Murat Basançelebi (41) ifadesinde, "Beni aldattığı için ayrılmıştık. Beni aldatmadığını söylemesi üzerine daha sonra yeniden barıştık. Evlenmedik ama birlikte yaşamaya devam ettik. Bir süre sonra beni aldattığını itiraf etti. Ormana götürüp boğazını keserek öldürdüm" dedi.

Karaelmas Polis Merkezi'ne, 7 Ağustos 2018'de başvuruda bulunan Murat Basançelebi, bir süre önce boşandığı, ancak birlikte yaşadığı Dudu Çeştepe'nin 4 gün önce "Ankara'ya gidiyorum" diyerek, evden ayrıldığını ve bir daha haber alamadığını söyledi.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Dudu Çeştepe'yi bulmak için çalışma başlattı. Dudu Çeştepe'nin uzun süredir hastane, devlet dairesi, kurumlar ve bankalarda işlem yapmadığı anlaşılınca polis olayın cinayet olabileceği şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Dudu Çeştepe'ye ait cep telefonu sinyal bilgilerini takibe aldı. Telefonun en son Murat Basançelebi'nin ailesinin yaşadığı Karabük'ün Yenice ilçesinde olduğu tespit edildi. Polis, Murat Basançelebi ile annesi Y.B. (68), diğer eski eşi H.V. (40) ile H.V.'den olma kızları T.B. (22) ve G.B.'yi (19) gözaltına alındı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Murat Basançelebi, ilk ifadesinde eşinin kayıp olduğunu ve nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak polisin çapraz sorgusunda cinayeti itiraf etti. Şüpheliler, Murat Basançelebi'nin 3 Ağustos 2018 tarihinde Yenice'ye gelerek birlikte yaşadığı eski eşi Dudu Çeştepe'nin kendisini aldattığını itiraf ettiğini, cinayeti işlediğini kendilerine söylediğini, işleri yoluna koyduğunda polise gidip teslim olacağını ve bu süre zarfında kimseye bir şey söylememeleri gerektiğini kendilerine anlattığını ifadelerinde belirttiler. Yeniden sorguya alınan Murat Basançelebi, "Dudu Çeştepe ile beni aldattığı için ayrılmıştık. Beni aldatmadığını söylemesi üzerine daha sonra yeniden barıştık. Evlenmedik ama birlikte yaşamaya devam ettik. Bir süre sonra beni aldattığını itiraf etti. Evde tartıştık. Ailemin yanına gitmek için Karabük'ün Yenice ilçesine doğru yola çıktık. Ormanlık alanda durdum. Ormana götürüp boğazını keserek öldürdüm. Pişmanım." dedi.

ÇOCUĞUNUN YANINDA EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, HAYVANLARA YEM ETTİ

Polis, Gökçebey-Yenice yolu üstünde bulunan Kabalaklı mevkiindeki ormanlık alanda cesedin bulunması için çalışma başlattı. Yapılan incelemede kadının öldürüldükten sonra yabani hayvanlar tarafından parçalandığı tespit edildi. Polis yaklaşık 300 metrekarelik alana yayılan cesedin parçalarını titizlikle topladı. Öte yandan cinayetin işlendiği esnada çiftin 3,5 yaşındaki çocuklarının da yanında olduğu, Murat Basançelebi'nin eski eşini öldürdükten sonra bu nedenle gömmeye fırsat bulamadığı öğrenildi. Eşinin cep telefonunu ise yanına alarak ailesinin yanına gittiği, telefonda eşinin kendisini aldattığı yönünde mesajlar olduğunu iddia ederek yanına aldığı tespit edildi.

ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI

Dün sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne sevk edilen Y.B., H.V., T.B. ve G.B. savcılıkta alınan ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Murat Basançelebi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.