Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Chp Genel Başkanlığı Adaylığını Açıkladı

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Chp Genel Başkanlığı Adaylığını Açıkladı
Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Kocasakal," Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına manen, manevi ve fikri olarak yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün genel başkan olmasını sağlamak, onun görüşlerini hayata geçirmek adına adayım" dedi.

Taksim'de bulunan bir otelde düzenlenen basın toplantısına Kocasakal'ın yakınları ve partililer katıldı. Konuşmasına "Kurtuluş kuruluştadır. Kuruluştaki değerlerdedir" ifadeleriyle başlayan Kocasakal," Cumhuriyet Halk Partisinde siyasi olmanın da ötesinde ve öncesinde ahlaki bir soruna değinmek istiyorum: Partinin genetiğiyle, genleriyle, kimyasıyla, ruh kökleriyle, ideolojisiyle uyuşmayan kişilerin bir takım söylem ve eylemleriyle partinin tüzel kişiliğine, kimliğine zarar verdiği görülmektedir: Atatürk'e "kefere" diyen, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözünden rahatsız olan, anlamsız bir "asker-yoldaş" polemiğiyle gerçek düşüncelerini örtbas etmek isteyenler, üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamazlar. Bu partide Atatürk'ün resimleri indirilemez. Said-i Nursi ve Seyit Rıza güzellemesi yapılamaz, buna izin verilemez, göz yumulamaz. Yanlış anlaşılmasın kimse Atatürkçü olmak, Cumhuriyet değerlerine sahip olmak zorunda değildir ve elbette ki ifade özgürlüğü kapsamında bu düşüncelerini serbestçe savunup ifade edebilirler, ama bunu Atatürk'ün kurduğu partide yapamazlar, bu ahlaki bir sorundur. Evet, CHP kimsesizlerin partisidir ama kimsesiz ve sahipsiz de değildir" ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan kurultayın diriliş kurultayı olacağını vurgulayan Kocasakal," Sonuç olarak 36. kurultay bir şahlanış, bir umut, bir diriliş kurultayı olmalıdır. Uyuyan güç uyanmalı, efsane geri dönmelidir. Bu kurultay bölünmüş, gündelik siyasi kavgalardan, gerilimden bıkmış, sorunlara kalıcı ve kucaklayıcı çözüm arayan halkımıza bir çare, bir ses, bir nefes, bir ümit olmalıdır. Ancak bu şahıs olarak birilerinin gidip, birilerinin gelmesi meselesi değil, partinin yitirdiği hafızasını ve kimliğini geri kazanması meselesidir. Burada gereken fikirsel bir değişimdir, partinin özüne, kimliğine, kurucu ilkelerine, kamucu/halkçı yapısına geri dönmesi, yani halka geri dönmesidir. Türkiye'nin gerçek Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetine ihtiyacı vardır ve bu görev ertelenemez. Cumhuriyet Halk Partisi, iktidarın bunca yanlışlığına karşı ortaya çıkan büyük tepki ve sıkışmışlığa rağmen %20-25 bandına çakılıp kalacak bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi özünde var olan kimliği ve bu kimliğin yansıması olan sağlam, tutarlı politikalarıyla, eylem ve söylemleriyle halka güven, umut, inanç vermelidir. Bunun için de denenmiş, sekiz kez seçim kaybetmiş, başarısız olmuş, seçenek oluşturamamış, partinin %25'lere sıkışmış oyunu artıramamış; eylem ve söylemleriyle partinin toplumsal algısına, kimliğine zarar veren mevcut zihniyetin ve temsilcilerinin değişmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Adaylığını kişisel olarak değil fikri bir adaylık olarak değerlendiren Kocasakal," Tüm bu nedenlerle ben kendi adıma, Ümit Kocasakal olarak şahsen değil ama milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı adına, bu partinin gerçek tabanı ve sahipleri adına, partisini özleyenler ve seçenek arayanlar adına, onlara vekaleten Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na adayım. Kişi değil, fikir adayıyım. Bu zor dönemde, ülkenin bunaldığı, siyasetin sıkıştığı, toplumun bir alternatif göremediği bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına manen, manevi ve fikri olarak yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün genel başkan olmasını sağlamak, onun görüşlerini hayata geçirmek adına adayım. Tespitlerim, mücadelem, taleplerim kişiye göre yahut kişisel değildir, fikridir. Dolayısıyla adaylık da kişi değil, fikir adaylığı, Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk'e, kuruluş ruhuna dönmenin, yeni bir milli mücadelenin adaylığıdır" diyerek adaylığını açıkladı.

Adaylık açıklamasının ardından salondaki partililer uzun süre Kocasakal'ı alkışladı. Alkışların ardından açıklamasını sonlandıran Kocasakal bir süre partililerle sohbet ederek salondan ayrıldı.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Chp Genel Başkanlığı Adaylığını Açıkladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.