Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım
Zer Kartal Adi Ortaklığı'nın Ceylan İnşaat ve Artuklu Yatırım işbirliğiyle hayata geçiren projesi Zer Kartal'ın tanıtımı gerçekleştirildi.

Zer Kartal Adi Ortaklığı'nın Ceylan İnşaat ve Artuklu Yatırım işbirliğiyle hayata geçiren projesi Zer Kartal'ın tanıtımı gerçekleştirildi. Projenin 60 milyon TL ile gerçekleşeceği belirtildi.

İstanbul Anadolu Yakası'nın önemli yerlerinden Kartal'da, Zer Kartal Adi Ortaklığı'nın Ceylan İnşaat ve Artuklu Yatırım işbirliğiyle hayata geçen projesi Zer Kartal'ın tanıtımı gerçekleştirildi. Projeye 60 milyon TL yatırım yapılacağı belirtildi. Tanıtıma Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, Artuklu Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen, Artuklu Yatırım Emlak A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Keleşoğlu, Artuklu Yatırım Emlak A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman İbrahim, Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Ceylan, Artuklu Yatırım Emlak A.Ş Genel Müdürü Fuat Taştan ve Mimar MutluEr'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Muammer Ceylan, proje ve inşaat sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ceylan, özellikle komşuluk ilişkilerine vurgu yaptı.

'Projelerimizde komşuluk ilişkilerini geliştirmek istiyoruz'

Projeyi 60 milyon TL ile gerçekleştireceklerini söyleyen Muammer Ceylan, " Projemiz 40 bin metrekarelik inşaat. Kartal -Yakacık'ta panoramik şeklinde Adalar ve Marmara Denizi'ni kapsayan 320 konutluk proje. Komşuluk ilişkileri bitti. Aslında bu ülke sorunu oldu. Saygı ve sevgi bitti. Özellikle site yaşamlarında insanlar birbirlerinden kaçar oldu. Birbirlerinden korkuyorlar ve selam dahi vermiyorlar. Bu durum Türk milleti olarak örf ve adetlerimize uygun değil. Bir kişini sosyal yaşamı ne kadar yüksek olursa olsun komşuluk ilişkilerine ihtiyacımız var. Komşuluk ilişkileri olmayan bir yaşantıda, o toplumun çökmüş olduğu anlamına geliyor. Bunu kişisel bir mesele haline getirdim. Çünkü aynı sorunları bende yaşadım. Özellikle büyük projeler yapan müteahhit kardeşlerimizin ve şirketlerin, bunu göz önüne alıp değerlendirmesi ve bunun için önlem alması lazım. Biz, bunu nasıl yaparız diye düşündük. Biz, bunu diğer projelerimizde de uyguladık. Bir takım etkinliklerle insanları bir araya getirerek, onların çocuklarını eğiterek tanışmalarını sağlamak için bu şekilde uygulama yapıyoruz'şeklinde konuştu.

'Türkiye, inşaat sektöründe dünyada 2'nci sırada'

İnşaat sektöründe alıcıların talepleri hakkında bilgi veren Ceylan, "Türkiye inşaat sektöründe dünyada 2'nci sırada. Türkiye'de son 10 yılda site yaşamına geçildi. Marka projeler üretilmeye başlandı. Site içinde her türlü sosyal yaşam aktiviteler bulunuyor. Güvenlik açısında problemler yok. Araç otoparkı konusunda sorun yaşanmıyor. İnsanlar bütün bunları arıyorlar. İnsanların birbirinden uzaklaşması ve kopması sonucunda kendilerini bir siteye hapsediyorlar. Bütün ihtiyaçlarını site içinde görerek, kendilerini güvenli duruma getirmek istiyorlar. Sosyal aktivite, daha çok güvenliğin olduğu ve çocuklarının rahat yaşayacağı ortamın olduğu siteler talep ediliyor" diye konuştu.

'Arap işadamları en güvenilir ülke olarak Türkiye'yi görüyorlar'

İnşaat sektöründe yabancı alıcıların ilgisini değerlendiren Ceylan, "2 sene önce özellikle Orta Doğu'daki siyasal karmaşanın içinde Arap yatırımcılar için en güvenilir ülke Türkiye idi. Bu günde aynı şekilde. Eskiden Araplar, Avrupa ve Amerika'da yatırım yaparlardı. Türkiye'ye doğru dürüst yatırım yapmıyorlardı. Artık Avrupa ve Amerika'da yapılan yatırımların terör için yaptıkları tavrı alınınca Arap işadamları en güvenilir ülke olarak Türkiye'yi görüyorlar ve burada çok ciddi anlamda yatırım yapıyorlar'ifadelerini kullandı.

Müteahhitlerin projelerde Türkçe isimleri kullanması isteğini dile getiren Ceylan, "Müteahhitlerin komşuluk ilişkileri ile alakalı ne yapabileceklerini konusunda konuşmalarını ve bu işin ucundan tutmalarını istiyoruz. Amaç, daire yapıp satmak ve para kazanmak olmamalı. Ülkemize, milletimiz, örf ve adetlerimize hizmet etmek zorundayız. Yoksa yarın daire satacak insan da bulamayabiliriz" dedi.

'İstanbul'u yepyeni ve bambaşka bir yaşam merkezi ile buluşturuyoruz'

Artuklu Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen ise projenin Türkiye ekonomisine olduğu kadar vatandaşların yaşam kalitesine de katkı sağlayacak olan bir proje olduğunu söyledi. Zer Kartal'ın kentsel dönüşüm kapsamında üstlenilen bir proje olduğunu ifade eden Kösen, "Projemiz özellikle İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan çarpık kentleşme ile mücadele konusunda atılmış çok önemli bir adımdır. Bu büyük proje sayesinde gecekondu alanları şehir planlaması ile yeniden düzenlenerek, daha konforlu, daha nezih ve daha kaliteli yaşam alanları haline getiriliyor. Kalitenin, doğru bir ekip ile daha da değerleneceği anlayışı ile proje Türkiye'nin en seçkin firmalarından biri olan Ceylan İnşaat ile emek ortaklığı yaptık. Bunun dolayı çok mutluyuz. Projenin konumu, mimarisi ve teknik özellikleri ile sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin de en prestijli projelerinden biri olarak yaşama biraz daha değer katmak için hayata geçirildi. İstanbul'un ortasından İstanbul'u seyreden, ilk katından son katına kadar Marmaray'a ve adalara hakim, hem şehrin göbeğinde hem şehrin karmaşasından uzak konum özellikleri ile proje, farkını kendiliğinden ortaya koydu" açıklamasında bulundu.

Artuklu Yatırım Emlak A.Ş Genel Müdürü Fuat Taştan ise, "Bu proje güçlü takım ruhu ile hareket ederek İstanbul'a yeni yaşam merkezi yapmış oluyoruz. Ülkemizi baştan aşağı inşa edecek olan kentsel dönüşüm projeleri, hem çevreyi gözeten projelerin hayat bulmasına imkan sağlayacak hem de deprem ülkesi olan Türkiye'nin çarpık kentleşmeden kurtararak geleceğe yelken açmasına yardımcı olacak. Kentsel dönüşüm kapsamında üstendiğimiz bu projemiz, İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan çarpık kentleşmeyi önlemede atılan önemli adımlardan biridir" şeklinde konuştu.

Konutların 75 metrekare ile 155 metrekare aralığında 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleriyle sunulduğu bildirildi. Projenin metro, E-5 ve otoban bağlantı yolu sayesinde sahile 15 dakika mesafede olduğu ifade edildi. Yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları mini sinema salonu, fitnesscenter, SPA (sauna, buhar odası, şok havuzu, hamam) gibi pek çok sosyal alanı bünyesinde barındığı belirtildi. Kartal'da hayata geçirilen projede anahtar teslimi Ağustos 2020'de gerçekleşeceği açıklandı.

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

Kartal’a 60 Milyon Tl’lik Yatırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.