Rehberlik Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim

Rehberlik Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim
Bağımlılıkla Mücadele kapsamında, Hayat Boyu Öğrenme Derneği tarafından başvurusu yapılan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından...

Bağımlılıkla Mücadele kapsamında, Hayat Boyu Öğrenme Derneği tarafından başvurusu yapılan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Düzce ilinde risk altında bulunan ergenlere okul odaklı önleme çalışmaları başladı.

Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencileri için bağımlılığı önlemeye yönelik rehberlik çalışmaları planlanmıştı.

Koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş'un yaptığı projede önce okul müdürlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda konu ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Daha sonra proje çerçevesinde ortaokulda görev alan rehberlik öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Düzce'deki Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde beş gün süresince gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerde, rehberlik öğretmenlerine 40 saatlik bir eğitim programı uygulandı. Eğitim programında, Düzce Üniversitesinden; Prof. Dr. Bora Büken, Yrd. Doç. Dr. Cemil Işık Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Aysel Karaca, Yrd. Doç. Dr. Dilek Konuk Şener ve Öğretim Görevlisi Uzm. Dilek Akkuş eğitimci olarak yer aldı. Hizmet içi eğitimlerde ayrıca Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ümit Sahranç ve Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Psikolog Zeynep Alçelik de eğitimci olarak projeye katkı sağladılar.

Eğitimlerin ardından risk altında bulunan ergenler için rehberlik programı yapılması planlanıyor.

Rehberlik Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim

Rehberlik Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.