Eskişehir, Türkiye’de Animasyon Üssü Olacak

Eskişehir, Türkiye’de Animasyon Üssü Olacak
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından çizgi film ve animasyon sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "3. Anadolu...

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından çizgi film ve animasyon sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "3. Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali" Eskişehir'de başladı.

BEBKA tarafından, Eskişehir Valiliği koordinasyonluğunda gerçekleştirilen festivalde, Türk ve yabancı yapımcılar, yönetmenler, akademisyenler ve sektörde pay sahibi kişiler yer alıyor. İki gün boyunca devam edecek olan festival ile gerek ülkede gerekse Eskişehir'de animasyon ve dijital işler sektörlerinin ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda geliştirilebilmesi, Eskişehir'in animasyon üssü olması hedefine katkı sağlaması bekleniyor.

"Eskişehir animasyonda önemli bir merkez konumundadır"

Açılışta konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, animasyonların geçmişte sadece eğlence amacıyla yapıldığını, günümüzde ise birçok farklı alanda kullanılmaya başlandığını belirtti. Vali Çakacak, "Eğlenceden eğitime, reklam filmlerinden görsel efektlere, kısa filmlerden jeneriklere, sanal gerçeklik uygulamalarından oyun, mimari, tıp, savunma sanayi ve daha birçok alana kadar uzanan geniş bir yelpazeye uzanan animasyonun etkinliği dünya genelinde genişlemekte ve artmaktadır. Animasyon sektörü sadece ülke ekonomilerine yaptığı katkıdan dolayı önemli değildir. Günümüzde animasyon, sosyal ve kültürel açıdan da dikkate alınması gereken eğitim açısından dikkate alınması gereken katma değeri ve çarpan etkisi yüksek sektörlerden biridir. Animasyonun yeni kuşakların yetiştirilmesinde, kültürel değerlerin genç kuşaklara aktarılmasında, çocuk ve gençlere bakış açısı kazandırılmasında etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Ülkemizde 75 milyon dolarlık pazar hacmine ulaşan sektöre Eskişehir özelinde bakacak olursak, üniversitesi ile, sahip olduğu nitelikli iş gücü ve nitelikli insan gücüyle önemli bir merkez konumundadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çakacak ve beraberindekiler, stantları gezerek yapılan işler hakkında bilgiler aldı.

Eskişehir, Türkiye’de Animasyon Üssü Olacak

Eskişehir, Türkiye’de Animasyon Üssü Olacak

Eskişehir, Türkiye’de Animasyon Üssü Olacak

Eskişehir, Türkiye’de Animasyon Üssü Olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.