• BIST 5.001,06
  • Altın 1205.559
  • Dolar 19.0417
  • Euro 20.7309
  • Adana 11 °C
  • Adıyaman 9 °C
  • Afyon 4 °C
  • Ağrı 4 °C
  • Amasya 9 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 13 °C
  • Artvin 10 °C
  • Aydın 13 °C
  • Balıkesir 10 °C

Eskişehir'de başörtü zulmü iddiası

Eskişehir'de başörtü zulmü iddiası
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kurucusu olduğu ve halen başkanlığını yaptığı Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı'na (ESBAV) bağlı Özel Çağdaş Okulları'na deprem bölgesinden gelen bir öğrencinin başörtüsü gerekçe gösterilerek alınmadığı iddiası üzerine Eğitim-Bir-Sen okul önünde eylem gerçekleştirdi.

Yaşanan olayın ardından okul önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, açıklama yaparak uygulamaya tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'ın açıklamalarının ardından üyeler, okul kapısına siyah çelenk bırakarak eylemlerini sona erdirdi.

“28 Şubat sürecini anımsatan bu tavır akıllara durgunluk veriyor”

Yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, şu ifadeleri kullandı:

“Özel Çağdaş Okulları', kayıt için gelen, Hatay'da deprem afetini yaşamış, T.İ. isimli 9'uncu sınıf öğrencisini sırf başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kabul etmiyor. Aile kayıt için okula geldiğinde, ‘Okula bu şekilde mi geleceksin?' sorusuna maruz kalıyorlar. Böyle çağdışı bir durum akıllarına bile gelmediği için sorunun okul üniforması olduğunu düşünüyorlar ve üniforma alacaklarını ifade ediyorlar.

Fakat çok geçmeden okul müdürünün ‘Başındakiyle mi geleceksin?' sorusuyla kastettiği şeyin başörtüsü olduğunu hayretler içerisinde kalarak anlıyorlar. Okul Müdürü İsmail Samur gerekçe olarak, ‘Bu okulda hiç başörtülü öğrenci yok. Burada zorlanırsın' diyor ve 28 Şubat'tan zihinlerimize kazınan ‘ikna odası' taktiğiyle öğrenciyi başka bir okula göndermeye çalışıyor. Öğrenci ve velisi yaşadıkları olayın üzüntüsü ve şaşkınlığıyla okuldan ayrılıyor. Kendisiyle görüştüğüm öğrenci velisi konu hakkında Eskişehir Valiliği'ne gereken şikâyette bulunduğunu ifade etti. ‘Depremde onlarca yakınımızı kaybettik, ama bu olay bize çok daha acı geldi' diyor. Bir depremzede çocuğa başındaki başörtüsünden dolayı 28 Şubat sürecini anımsatan böylesi bir tavrın takınılması akıllara durgunluk verecek derecededir. Bu çirkin davranışın sorumlularını şiddetle kınıyoruz”.

Güvenç Açaroğlu - Bahadır Turgut


 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00