İşaret Dili Kursu İlk Mezunlarını Verdi

İşaret Dili Kursu İlk Mezunlarını Verdi
Turgutlu Belediyesi'nin Turgutlu'daki işitme engelli vatandaşlarla işaret dili bilmeyenler arasında iletişimi kuvvetlendirecek İşaret Dili Kursu ilk mezunlarını...

Turgutlu Belediyesi'nin Turgutlu'daki işitme engelli vatandaşlarla işaret dili bilmeyenler arasında iletişimi kuvvetlendirecek İşaret Dili Kursu ilk mezunlarını verdi. Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen kursa katılan 40 kursiyer katılım belgelerini aldı.

Turgutlu Belediyesi'nin engelsiz bireylerin işitme engeli bulunan vatandaşlar ile daha iyi iletişim kurabilmeleri adına Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığı İşaret Dili Kursu ilk mezunlarını verdi. Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde (TURBEM) düzenlenen eğitimler sonunda 40 kursiyer işaret dilini öğrenerek belgelerini aldılar. İşaret dili kursunun yeni dönem kayıtlarının Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla başladığını belirten Sosyal İşler Müdürü TURBEM sorumlusu Metin Akgül, "Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin'in de destekleriyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde açmış olduğumuz işaret dili kursunda ilk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 40 kursiyer toplamda 120 saat süren eğitim sonunda bu kursu başarıyla tamamlayarak bu belgeyi almaya hak kazandılar. Yeni dönem işaret dili kursu kayıtlarımız başlamıştır. Katılmak isteyen vatandaşlarımız müracaatlarını Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yapmalıdırlar. Bizlere her konuda desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Turgay Şirin'e teşekkür ederiz" dedi.

"Engelleri aşmaya devam ediyor"

Engelli vatandaşlarla işaret dili bilmeyenler arasında iletişimi kuvvetlendirecek olan bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere teşekkür eden Başkan Şirin "İşitme engeli bulunan vatandaşlarımızın sesi olabilmek, onların kelimeleri, duyguları, şarkıları, sevinçleri ve hüzünleri olabilmek, engelsizler olarak işitme engelli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmek adına Turgutlu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle işaret dili kursunu açtık. Kursa katılan kursiyerler 120 saat süren eğitimin ardından kursu başarıyla tamamladılar ve belgelerini aldılar. Bizler Turgutlu Belediyesi olarak sosyal sorumluluk bilinci kapsamında bu tür kurslara her türlü desteği sağlıyoruz bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz. Kursu başarıyla tamamlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

İşaret Dili Kursu İlk Mezunlarını Verdi

İşaret Dili Kursu İlk Mezunlarını Verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.