• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 10 °C
  • Afyon 2 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C
  • Artvin 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Balıkesir 4 °C

Tarım Ürünleri Oskarları Yarışması’nda Kütahya’ya 6 Ödül

Tarım Ürünleri Oskarları Yarışması’nda Kütahya’ya 6 Ödül
Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Tarım Ürünleri Oskar Yarışması"nda Kütahya katıldığı 12 ürünün 10'uyla finale çıktı.

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Tarım Ürünleri Oskar Yarışması"nda Kütahya katıldığı 12 ürünün 10'uyla finale çıktı.

Türkiye genelinde 81 ilin tarım üreticilerinin katıldığı yarışma finalinde Kütahya'dan 3 üretici birincilik, 2 üretici kalite ödülü, bir üretici ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

12 ilin 8 kategoride yarıştığı finalde 3 birincilik, 2 kalite ve bir jüri özel ödülü alan üreticiler Vali Ahmet Hamdi Nayir'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Valilik Toplantı Salonundaki ziyarette İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş de hazır bulundu.

6 firmanın ödüle layık görüldüğü Tarım Ürünleri Oskar yarışması hakkında açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "İstanbul'da gerçekleştirilen Tarım Ürünleri Oskar yarışmasının ilki 2016 yılında düzenlenmiştir. 2017 yılında ülke genelinde yapılan 1. Etap elemeye ilimizin tarım alanında üretim yapan ve tarımsal kalkınma özelliği taşıyan ürünlerini uluslararası lansman projesi çerçevesinde sergileyerek tarımsal üretim tanıtımını yaptırmak, Pazar ağı içerisinde yer alma olanağına kavuşturmak ve tarım turizminde ürün temsilleriyle şehrimizin tarım, kültür ve turizm ticaretine ivme kazandırmak amacıyla İlçe Müdürlüklerimiz, Belediye Başkanlıklarımız ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde küçük ve orta ölçekli 9 üreticimizin 12 adet ürününü aday gösterdik. Birinci etap jüri elemesi sonrası ilimizden 10 ürün finale yükseldi. Bu ürünlerimiz; Pazarlar vişnesi, doğal fermente meyve sirkeleri, doğal meyve pestilleri, kızılcık tarhanası, kiraz çekirdekleri ile oluşturulan ısı odalı ile üretilen termofor, Tavşanlı leblebisi, leblebi kurabiyesi, Simav Eynal domatesi, Simav göl fasulyesi, Demirciköy cevizli çöreği, Simav tahin helvası ile Gediz ev tarhanasıdır. Finalde S.S. 4 Eylül Eynal Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi - Eynal domatesi, Ayyıldız Pastaneleri - leblebili kurabiye ile Pazarlar Mealöz - vişne birincilik, Gediz Hanımeli Doğal Ev Tarhanası ile İçaş Gıda - sirke kalite ödülü, İçaş Gıda - pestil ise jüri özel ödülüne layık görüldü" diye konuştu.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile üreticileri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Yürüttüğümüz hangi faaliyet olursa olsun gerek hizmet gerek mal üretiminde mutlaka bizim aramamız gereken bir özellik kalite. Eğer kaliteyi hedef almamışsak, kalite üzerinde bir gayretimiz yoksa bu üründen gerekli dönüşümü almamız çok zor oluyor. Yapmış olduğumuz faaliyetin, üretimin kalitesi bizler için önemli. 12 üründen 10'unun oraya gitmesi, 10'unun da finale kalması, üçünün birincilik, ikisinin kalite, birinin jüri özel ödülü alması önemli. Demek ki seçimde dikkatli, itinalı davrandık. Gelecek yıllarda belki bu kadar kolay olmayabilir bu dereceleri elde etmek. Daha geniş, yaygın bir yelpazede katılım sağlanırsa bizim işimiz zorlaşmış olur. Bu da bize kendi mevcut ürünümüzü geliştirme sorumluluğunu vermiş olur. İlimizin adını duyuracak ne olursa olsun bizler için önemli. Oradaki bir programda da ilimizin oraya kadar gitmesi, ürünleriyle takdir toplaması önemli. Bu topraklar güzel ürün yetiştirecek imkana sahip. İnsanımızın çalışkanlığı, gayreti de buna eklendiği takdirde biz bu tür yarışmalarda ilimizi iyi temsil edecek imkanlara sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Emeği geçen, destek veren herkesi tebrik ediyorum" dedi. (EFE)

Tarım Ürünleri Oskarları Yarışması’nda Kütahya’ya 6 Ödül

Tarım Ürünleri Oskarları Yarışması’nda Kütahya’ya 6 Ödül

Tarım Ürünleri Oskarları Yarışması’nda Kütahya’ya 6 Ödül

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00