Esogü Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in Mevlana’yı Anma Haftası Mesajı

Esogü Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in Mevlana’yı Anma Haftası Mesajı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Mevlana'yı Anma Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Mevlana'yı Anma Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Mevlana Celaleddin Rumi'nin anadolu topraklarında yetişmiş ve evrensel bakış açısını tüm dünyaya yaymış bir kişi olduğunu ifade eden Rektör Gönen, Mevlana'nın öğretileri ve eserleriyle insanları sevgiye, birliğe, hoşgörüye ve kardeşliğe davet eden çağının en büyük tasavvuf alimi olduğunu dile getirdi. "Yüzyıllar boyunca tüm dünyada yüzlerce araştırmaya konu olan hayatı sayısız dile çevrilmiş eserleri ve öğretileri günümüzde halen tüm insanlığa ışık tutmaktadır" ifadelerini kullanan Rektör Gönen açıklamasında şu sözlere yer verdi;

"Hazreti Mevlana, İslam geleneğinde yetişerek, İslam inancının en güzel şekilde gelişmesini sağlamış bir Müslüman, bir bilge ve bir rehberdir. Bütün insanları ne kadar farklı olurlarsa olsunlar Allah'ın yarattığı bir kul olarak görmüş, bütün farklılıkları da kendi bünyesinde eritebilen bir İslami anlayışı bütün insanlarla paylaşmıştır. Savaşların, yıkımların, insan hayatını hiçe sayan hak ihlallerinin yaşandığı günümüz dünyasında Hz. Mevlana'nın "Biz, iki yüz milleti ve mezhebi tek perdelik bir seste birleştiren ney gibiyiz." sözlerindeki birleştirici, uzlaştırıcı, tüm insanlığı kucaklayan sağduyuya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. "Mademki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik..." sözlerindeki kardeşlik vurgusu Mevlana Hazretlerinin bu seneki anma törenlerinin de ana temasını oluşturmaktadır. "Kardeşlik Vakti" sloganı çerçevesindeki Mevlana'yı Anma etkinliklerine ülkemizden ve dünyanın dört bir tarafından bu kardeşlik şöleninin bir parçası olmak için gelen Mevlana dostları öne çıkarılan kardeşlik temasının en güzel örneğini oluşturdular. Medeniyetler beşiği Anadolu'dan tüm dünyaya birlik beraberlik mesajını verdiler. 13. yüzyıldan günümüze uzanan ve tüm insanlığa ışık tutan söylemleriyle kalplerimize sevgi tohumları eken, gönüller sultanı Hz. Mevlana'yı 744. vuslat yıl dönümünde saygı ve rahmetle anarken, eserlerinin ve öğretilerinin ülkemize ve tüm insanlığa birlik, sevgi ve kardeşlik getirmesini dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.