Gürcü Amıran Ordu’da Hayata Tutundu

Gürcü Amıran Ordu’da Hayata Tutundu
Dil kanseri teşhisi konulan 38 yaşındaki Gürcistan vatandaşı Amıran Dumbadze, tedavi için geldiği Ordu'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla...

Dil kanseri teşhisi konulan 38 yaşındaki Gürcistan vatandaşı Amıran Dumbadze, tedavi için geldiği Ordu'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. 6 saat süren operasyonla dilindeki 6 cm'lik kitle alınan Dumbadze, hayata yeniden tutundu.

Gürcistan'ın Ozurgeti şehrinde ailesiyle birlikte yaşayan Amıran Dumbadze, yaklaşık 5 aydır dilindeki yaradan kaynaklanan ağrılar nedeniyle zor günler yaşıyordu. Dumbadze, Gürcistan'da tedavi imkanı bulamadığı için Türkiye'ye gelerek özel bir hastaneye başvurdu. Özel hastanenin Kulak Burun Boğaz Bölümü ekibinin yaptığı tetkikler sonucunda hastada ileri düzey dil kanseri olduğu tespit edildi.

Kulak Burun Boğaz Uzmanları Yrd. Doç. Dr. Hasan Zafer Hırçın ve Op. Dr. Ahmet Yılmaz ile birlikte Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahı Hilal Kurul, Anestezi Uzmanı Dr. Hakan Eke ve Anestezi Uzmanı Dr. Selçuk Genç'ten oluşan ekip Amıran Dumbadze'yi ameliyata aldı. Yaklaşık 6 saat süren ameliyatla hastanın dilindeki kötü huylu lezyon ve kanserin yayıldığı boyun dokusu başarılı bir şekilde alındı.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz, Amıran Dumbadze'nin zor ve büyük bir ameliyat geçirdiğini belirterek şu bilgileri verdi: "Hasta bize çok geç gelmiş bir vaka. Yaklaşık 5 aylık bir tümör öyküsü vardı. Öncelikle hastadan biyopsi aldık. Dilinde kötü huylu lezyon vardı. Bu lezyon yaklaşık 6 cm'di. Daha sonra boyun MR'ı çekme kararı aldık. Bunun sonucunda boyunda da kanserli dokunun metastaz yaparak yayılmış olduğunu gördük. Her ihtimale karşı vücudunun başka yerlerine de de metastaz var mı diye tüm vücudu taradık. Akciğer, beyin ve karaciğerinde metastaz olmadığını tespit ettik. Daha sonra ekibimizle birlikte ameliyat kararı verdik. Komplike, zor ve büyük bir ameliyat olması sebebiyle ekip olarak ameliyata hazırlandık. Yaklaşık 6 saat süren bir ameliyat sonrası hastanın dilindeki lezyonu çıkardık. Aynı zamanda boynundaki hastalıklı dokuları ve boynun diğer tarafındaki dokuları önlem olması amacıyla temizledik. Hastamızın takipleri ve tedavi süreçleri devam etmekle birlikte, başarılı ve güzel bir ameliyatla sağlığına kavuşturduğumuz için mutluyuz."

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Amıran Dumbadze, "Ordulu doktorlar sayesinde hayata yeniden tutundum. Ameliyatı gerçekleştiren ekibe çok teşekkür ederim. Burada hiç yabancılık çekmedik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.