Etiyopya'da 157 Kişilik Yolcu Uçağı Düştü

Etiyopya'da 157 Kişilik Yolcu Uçağı Düştü
Etiyopya'dan Kenya'ya uçan Ethiopian Airlines'a (Etiyopya Hava Yolları) ait 149 yolcu ve 8 mürettebatı taşıyan uçak düştü.

Etiyopya'dan Kenya'ya uçan Ethiopian Airlines'a (Etiyopya Hava Yolları) ait 149 yolcu ve 8 mürettebatı taşıyan uçak düştü. Uçağın düştüğü haberi hava yolu şirketinin sözcüsü tarafından doğrulandı.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Etiyopya Havayolları Boeing 737 yolcu uçağı, Addis Ababa'dan Nairobi'ye olan bir uçuşta düştü. Uçakta 149 yolcu ve sekiz mürettebat vardı. Etiyopya Hava Yolları Sözcüsü, kazanın yerel saatle 08.44'te gerçekleştiğini duyurdu.

Etiyopya Başbakanlığının resmi Twitter hesabı da yolcu uçağının düştüğünü doğruladı. Açıklamada taziye mesajına da yer verildi. Ancak kaza sonrası kurtulan olup olmadığına dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

İşte o tweet;

Uçuş güzergahı

YOLCULARIN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Etiyopya Hava Yolları'ndan daha sonra gelen bir açıklamada ise, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, şirketin ekiplerinin de çalışmalara yardımcı olmak için uçağın düştüğü bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Etiyopya Hava Yolları yönetimi ayrıca, şu an için uçağın düşmesi sonucu hayatta kalanlar ya da ölenler konusunda doğrulanmış bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

2010'DA DA KAZA OLMUŞTU

2010 yılında yine Etiyopya Havayollarına ait bir Boeing 737 tipi uçak Lübnan'dan Addis Ababa'ya giderken Akdeniz'e düşmüştü. Uçaktaki 82'si yolcu 8'i mürettebat 90 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.