Euro Bölgesi Ve Ab'de İşsizlik Martta Düştü

Euro Bölgesi Ve Ab'de İşsizlik Martta Düştü
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde Şubat'ta yüzde 7,8 seviyesinde olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik, Mart'ta yüzde 7,7'ye indi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde Şubat'ta yüzde 7,8 seviyesinde olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik, Mart'ta yüzde 7,7'ye indi. Böylece işsizlik, Eylül 2008'den bu yana görülen en düşük seviyede gerçekleşti.

AB'DE DE İŞSİZLİK AZALDI

AB'de de Şubat ayında yüzde 6,5 seviyesindeki işsizlik, Mart'ta yüzde 6,4'e düştü. AB'de işsiz sayısı Mart'ta 15 milyon 907 bin olurken, bunun 12 milyon 630 bini Euro Bölgesi'nde yer aldı.

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK ÇEKYA'DA

AB'de Mart ayı itibarıyla en düşük işsizlik yüzde 1,9 ile Çekya'da ölçüldü. Çekya'yı, yüzde 3,2 ile Almanya ve yüzde 3,3 ile Hollanda izledi. En yüksek işsizlik ise yüzde 18,5 ile Yunanistan ve yüzde 14 ile İspanya'da kaydedildi.

GENÇ İŞSİZLİK ORANLARI

25 yaş altı genç işsiz sayısı, Mart'ta AB'de 3 milyon 282 bin, Euro Bölgesi'nde 2 milyon 325 bin olarak belirlendi. Böylece genç işsizlik oranı, AB'de yüzde 14,5 ve Euro Bölgesi'nde yüzde 16 olarak ölçüldü.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.