Somali’de Türkiye Mezunları Buluştu

Somali’de Türkiye Mezunları Buluştu
Somali'de, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen programda, Türkiye bursları kapsamında Türkiye'den mezun olup...

Somali'de, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen programda, Türkiye bursları kapsamında Türkiye'den mezun olup Somali'ye geri dönen mezunlar bir araya geldi.

Mogadişu Büyükelçiliğinde düzenlenen "Türkiye Mezunları Buluşması"na, Türkiye-Somali Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, Dışişleri Komisyonu Başkanı, Malatya Milletvekili Taha Özhan, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi, Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, TİKA, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsünden yetkililer ile Somalili mezunlar katıldı.

Programın açılış konuşması yapan YTB Başkan Danışmanı Muhammed Berdibek, Türkiye'de okuyan uluslararası öğrenci sayısının 16 bin olduğunu, bunların 4 binini ise Afrika'nın 54 ülkesinden gelen öğrencilerin oluşturduğunu ifade ederek, "Somali'den burs verdiğimiz öğrenci sayısı 930 civarında, Somalili mezun öğrenci sayısı ise 120 civarındadır. Bu toplantımızın öncelikli amacı siz değerli mezunlarımız ile irtibat kurmak ve kurulacak mezun derneği aracılığıyla iletişim sürekliliğini sağlayabilmektir" şeklinde konuştu.

Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ise Türkiye mezunlarıyla dayanışmayı ve işbirliğini artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Bugün Büyükelçiliğimiz çatısı altında ikinci kez bir araya geldik. Amacımız Türkiye'den mezun olan arkadaşlarımızla aramızdaki dayanışmayı ve işbirliğini arttırmaktır. Bu doğrultuda hem Büyükelçiliğimiz hem de diğer Türk kurumları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Salad Adow ise bu derneğin yeni inşa edildiğini ve birçok Somalili mezunun dernek vesilesiyle Somali'ye dönmeyi tercih ettiğini belirterek, "Dernekte yaklaşık 200 Türkiye mezunları bulunuyor. En çok öğrenci bu sene Somali'ye geri döndü ve birçoğu iş başına geçtiler. Şimdi ise derneğimizin daha da aktif hale gelebilmesi için Büyükelçilikten gerekli adımlar atılmasını bekliyoruz" dedi.

Somali’de Türkiye Mezunları Buluştu

Somali’de Türkiye Mezunları Buluştu

Somali’de Türkiye Mezunları Buluştu

Somali’de Türkiye Mezunları Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.