Evladını kaybeden annenin dinmeyen acısı

Evladını kaybeden annenin dinmeyen acısı
Manisa’da 5 ay önce ikiz çocuklarından birini kaldırımda yürürken traktörün çarpması sonucu kaybeden Raziye Bağatır, sürücünün mahkeme tarafından serbest bırakılmasına ‘Tek istediğimiz adaletti’ diyerek tepki gösterdi. 5 aydır her günü kaybettiği oğullarının ardından gözyaşı dökerek geçiren Bağatır ailesi, davayı bir üst mahkemeye taşıdı.

Manisa'da teyzeleriyle birlikte kaldırımda giderken traktörün çarpması sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki ikizlerden Yağız Bağatır'ın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklu olarak 5 aydır yargılanan M.A.T.'nın tahliyesine karar verilmesi Bağatır ailesine ikinci bir şok yaşattı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçlamasıyla görülen davada tutuklu sanık M.A.T. davanın 3. duruşmasında mahkeme heyeti tarafından 3 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, ehliyetine de 1 yıl 6 ay süreyle el konuldu.

Mahkeme heyeti, sanığın cezanın infazından kaçacağına ilişkin somut bir delilin bulunmayışı ve cezaevinde yattığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine hükmetti. Alınan karar sonrası Bağatır ailesi davayı İzmir Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı. 10 Nisan'da kaybettikleri oğullarının ardından 5 Eylül'de ikinci kez kaybetmenin acısını yaşadıklarını anlatan Bağatır ailesi, tek isteklerinin adalet olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.