Faruk Çelik: "Ermenistan Saldırgan Tutumundan Vazgeçmeli"

Faruk Çelik: "Ermenistan Saldırgan Tutumundan Vazgeçmeli"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ermenistan'ın saldırgan tutumundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ermenistan'ın saldırgan tutumundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik, Bursa'nın İnegöl ilçesinde 90 yaşında vefat eden Milli Selamet Partisi 1973-1977 dönem Bursa Milletvekili Dr. Emin Acar'ın cenazesine katıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşı değerlendirdi. Çelik, "Azerbaycan'a öteden beri Ermenistan'ın saldırıları vardı. Şimdi bir yenisini daha ibretle izliyoruz. Öncelikle şehit olan Azeri kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Ermenistan'ın da bir an önce bu saldırgan tutumundan vazgeçmesini Türkiye olarak ifade ediyorum" dedi.

"HAYVAN VARLIĞIMIZ ARTARAK DEVAM ETSİN"

Et fiyatlarını değerlendiren Çelik, "Et fiyatları her yerde olmasa da bir çok yerde stabil hale geldi. Et fiyatlarının düşmesi diye bir şey yok. Et fiyatlarında haksız spekülatif kazancın karşısındayız. Yoksa et maliyetlerini biliyoruz. O maliyetler çerçevesinde bir kar oranına serbest piyasada eyvallah; ama siz çok astronomik fiyatları piyasada cari kılmaya çalışıyorsanız buna 78 milyon insanın hukukunu koruma adına karşı çıkmamız gerekiyor. Biz de bu çerçevede tepkimizi gösterdik. Şu anda 23,3 liradan karkas olarak Et Süt Kurumu'nda 7 bin tonun üzerinde var. Bütün kasaplara açık. Herkes alabilir. Herkese ulaştırabiliriz, verebiliriz. Ayrıca 80 bine yakında sözleşmeli kesilecek hazır hayvan var. Dolayısıyla Türkiye'de et sıkıntısı veya yokluğu diye bir şey söz konusu değil. Hayvan varlığıyla ilgili bir sorun söz konusu değil. Ama biz maliyetleri, girdileri düşürerek et fiyatlarını aşağıya çekeceğiz ki, içerideki hayvan varlığımız zarar görmesin. Hayvan varlığımız artarak devam etsin" diye konuştu.

GENÇLERE TARIM DESTEĞİ

Genç çiftçilere yapılacak olan desteklerden de bahseden Çelik, "Genç çiftçilerimize 30 bin TL hibe verilecek. 40 yaşına kadar olan vatandaşlarımız 30 bin TL hibe alabilecekler. Biz bunları nakdi olarak vermeyi düşünmüyoruz. Yazılarımızı gönderdik. Ayni olarak vereceğiz. Diyelim ki köye dönmek isteyen veya kırsala dönmek isteyen bir gencimiz 30 bin TL'nin yerine belki 5-6 baş hayvan alacak. Bunun yanında 50 bin TL'de faizsiz kredi imkanı var. Ayrıca Tarım Kredi'nin imkanları var. Ziraat Bankası ile görüşmelerimiz iyi bir noktada. Krediler var. Yani şehir hayatında çalışarak elde edemeyeceği birçok imkanı köye, kırsala dönerek elde etme imkanını oluşturmaya çalışıyoruz. Onun için ben önemli sayıda genç kardeşimizin köye dönüp, hayvancılıkla, tarımla, üretimle meşgul olacağını inancındayım. Bu imkanlar son derece önemli. Bugünlerde başbakanımızın açıkladığı seçim vaatleri içinde de yer alan çiftçilerimize 30 bin lira hibe bugünlerde yürürlüğe giriyor" ifadelerini kullandı.

GELEN HER SURİYELİ İÇİN BİR SURİYELİ AB ÜLKELERİNE VERİLECEK

Yunanistan'dan Türkiye'ye göçün sorulması üzerine Çelik, "AB ile yapılan anlaşma neticesinde, geri kabul dediğimiz, başka yerlerden bu adalara giden Suriyeli veya yabancıları geri veriliyor. Gelen her Suriyeli için bir Suriyeli AB ülkelerine verilecek. AB ile hükümetimiz arasında bizzat başbakanımızın da iştirak ettiği toplantılarda alınan kararın uygulanmasıdır. Bugün itibariyle başladı. Gayet sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Türkiye'nin 4 Mayıs tarihine kadar üzerine düşenler var. AB'nin de üzerine düşen sorumluluklar var. Bunlar o anlaşma çerçevesinde devam ediyor. Bunların ötesinde cereyan eden herhangi bir hadise yok" dedi.

Faruk Çelik: "Ermenistan Saldırgan Tutumundan Vazgeçmeli"

Faruk Çelik: "Ermenistan Saldırgan Tutumundan Vazgeçmeli"

Faruk Çelik: "Ermenistan Saldırgan Tutumundan Vazgeçmeli"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.