Fedakar baba engelli kızları için 20 yıldır gece uyumuyor

Fedakar baba engelli kızları için 20 yıldır gece uyumuyor
Van’ın Başkale ilçesinde yaşayan Naci Baydar, uğrunda hayatını yeniden şekillendirdiği doğuştan engelli iki kızının mutluluğu için 20 yıldır gece uyumuyor.

Başkale'de doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Nergiz Baydar (21) ve zihinsel engelli Semra Baydar (30) isimli iki çocuğu ve yatalak babası ile yaşayan Naci Baydar, ailesinin mutluluğu için verdiği mücadeleyle herkese örnek oluyor. Örencik Mahallesi'nde oturan Behiye ve Naci Baydar çiftinin hayatı, 1990'da ilk çocukları Semra'nın doğmasıyla zihinsel engelli teşhisi konulmasıyla değişti. Çiftin diğer çocuğu Nergiz'e de bedensel engelli teşhisi kondu.

30 yıl boyunca ücretli öğretmen olarak çalışan ve çocukları için öğretmenlik mesleğini de bırakan baba Naci Baydar, tüm zamanını çocuklarına adadı. 2 çocuğunu da okutup üniversiteye gönderen baba Baydar, evinde Nergiz ve Semra'nın rahat etmesi için de her türlü düzenlemeyi yaptı. Çocukları için engelli rampası yapan ve odalarını yeniden dizayn eden Baydar, aldığı araba ile çocuklarını istedikleri her yere götürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.