Enerji Bir-sen Genel Başkanı Tombul: “Taşeronla İlgili Konuya Müdahil Olmadık”

Enerji Bir-sen Genel Başkanı Tombul: “Taşeronla İlgili Konuya Müdahil Olmadık”
Memur-Sen olarak taşeronla ilgili konulara müdahil olmadıklarını belirten Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, taşeronda çalışanların mutlaka...

Memur-Sen olarak taşeronla ilgili konulara müdahil olmadıklarını belirten Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, taşeronda çalışanların mutlaka kadroya alınması gerektiğini fakat bu kadronun memur kadrosu olmaması konusunda ısrarlarını sürdürdüklerini söyledi.

Çeşitli programları kapsamında Elazığ'a gelen Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tombul, Memur-Sen'i ziyaret etti. Tombul, burada açıklamada bulundu.

Taşeronda çalışanların kamuda hizmet gördüklerini dile getiren ve kendilerinin konuya müdahil olmadığını belirten Tombul, "Bunların mutlaka kadroya alınması lazım. Ama bu kadronun memur kadrosu olmaması konusunda ısrarımızı sürdürdük. İlk çalışmalarda bunların 4-E diye tabir ettiğimiz kamuda özel statü sözleşmeli özel personel haline getirilmesi çalışması vardı. Maliye bakanı bu yönde de çalıştı. Bunları sendika olarak da memur sendikalarına üye olma konusunda bir ısrarları vardı. Memur-Sen olarak talebimiz emek yolu çalışan arkadaşlarımızın İşçi statüsünde kalmasıydı" dedi.

Memur işi yapan taşeronun sınav ile memur kadrosuna alınması gerektiğini dile getiren Tombul, "KPSS ile giren arkadaşlara da haksızlık yapılmamak kaydıyla memur kadrosuna alınabilinir. Çalışma bakanının değişmesi ve sendikal bir kimliği olması nedeniyle de bu arkadaşların tamamının işçi sınıfına geçirilmesi söz konusu oldu. Kanun hükmündeki kararname ile hazırlıklarını yapmışlar. Siyasi irade hangisine karar verirse sonuçlar bitmiş. Bir kitlede çalışan taşeronlar var. Bu kitlede çalışan taşeronlar kapsamın dışında tutuldu . Burada da Memur-Sen olarak bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bu arkadaşlara da kadrolarının verilmesi lazım. Tabi bunlara da işçi statüsünde verilmesi lazım" diye konuştu.

Enerji Bir-sen Genel Başkanı Tombul: “Taşeronla İlgili Konuya Müdahil Olmadık”

Enerji Bir-sen Genel Başkanı Tombul: “Taşeronla İlgili Konuya Müdahil Olmadık”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.