Milas’ta Asansörlerin Periyodik Kontrolleri İçin Protokol İmzalandı

Milas’ta Asansörlerin Periyodik Kontrolleri İçin Protokol İmzalandı
Muğla'nın Milas ilçesinde 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği"...

Muğla'nın Milas ilçesinde 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği" hükümleri gereğince, ilçe sınırları içinde yer alan asansörlerin tescil ve periyodik kontrolleri için belediye ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile 2 yıllık protokol imzaladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıca arasında imzalanan protokol törenine; MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, MMO Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Veli Önder, MMO Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, MMO Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyeleri Serap Türker ve Mustafa Alver ile Milas Belediyesi Elektrik - Elektronik Mühendisi Reşat Kayaş katıldılar.

İmzalanan protokolün ardından açıklama yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıca, "A Tipi Muayene Kuruluşu olan Oda Kontrol Merkezi tarafından Milas sınırları içerisindeki asansörler kontrol edilecek olup, güvensiz olduğu tespit edilen asansörler; periyodik kontrol raporunun bir suretinin bina sorumlusuna iletildiği tarihten itibaren 30 (otuz) gün sonra yapılacak takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediğinin belirlenmesi halinde, yönetmeliğe uygun hale getirilene kadar Milas Belediyesi tarafından mühürlenerek hizmetten men edilecek" dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: "Halkımızın can güvenliği için TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile 2 yıllık protokol imzaladık. Milas Belediyesi olarak vatandaşımızın güvenliği ile ilgili bu tür konulara özen gösteriyoruz. 2018 yılı itibariyle denetimlerimiz sıklaşacak. Bu nedenle ilçe genelinde asansörlü binalarda bulunan yöneticilerin ve kat maliklerinin can ve mal güvenliği acısından konuyla ilgili gerekli duyarlılığı göstermeleri gerekmektedir."

Milas’ta Asansörlerin Periyodik Kontrolleri İçin Protokol İmzalandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.