Doğuma Hazırlık Kursları

Doğuma Hazırlık Kursları
Acıbadem Adana Hastanesi'nde düzenlenen doğuma hazırlık kursları devam ediyor.

Acıbadem Adana Hastanesi'nde düzenlenen doğuma hazırlık kursları devam ediyor. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen kurslara anne adaylarının yanı sıra isteyen baba adayları da katılarak bu süreçte eşlerini yalnız bırakmıyorlar.

Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hale Erbaş, 2 hafta süren kurs boyunca kendisinin ve hastanede görevli uzmanların çeşitli konularda eğitimler verdiğini belirterek, "Düzenlediğimiz bu kurslarda anne adaylarına öncelikle kendi vücutlarını tanımayı, normal doğum esnasında ağrı ile başa çıkmayı, doğum egzersizleri ve gevşeme tekniklerini, hamilelikte doğru beslenmeyi, oluşabilecek psikolojik değişimleri, bebek bakımını ve emzirme tekniklerini öğretmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Amaç normal doğuma teşvik

Eğitimler sırasında anne adaylarının sorularını da yanıtlayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hale Erbaş, herhangi bir karşılık beklemeden düzenledikleri doğuma hazırlık kurslarının bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek amaçlarının ülkemizde giderek düşen normal doğum oranlarının artmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Hekim olarak tıbbi açıdan hasta için olumsuz bir durum yok ise normal doğumu önerdiklerini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hale Erbaş, düzenledikleri kursların periyodik olarak tekrarlandığını ve katılım için herhangi bir şarta bağlı olmadığını da sözlerine ekledi.

Doğuma Hazırlık Kursları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.