Fenerbahçe'de Cocu'ya 3 Uyarı

Fenerbahçe'de Cocu'ya 3 Uyarı
Rize karşısında deplasmanında alınan 3-0'lık yenilgi sonrası Fenerbahçe'de Phillip Cocu'ya son ültimatom geldi ve bazı konularda düzelme olmazsa yolların ayrılacağı mesajı verildi. Samandıra'daki durumdan rahatsız olan yönetim maç sahalarındaki olumsuz görüntünün antrenman s.
Rize karşısında deplasmanında alınan 3-0'lık yenilgi sonrası Fenerbahçe'de Phillip Cocu'ya son ültimatom geldi ve bazı konularda düzelme olmazsa yolların ayrılacağı mesajı verildi.

Samandıra'daki durumdan rahatsız olan yönetim maç sahalarındaki olumsuz görüntünün antrenman sahasındaki eksikliklerden kaynaklandığını düşünüyor.

Phillip Cocu'ya net mesajlar veren yönetimin Hollandalı hocaya uyarıları şöyle oldu:

Hem idmanda, hem sahada iletişimi sağla

Yönetim futbolcular ile teknik heyet arasındaki iletişimsizliğin sahaya yansıdığını düşünüyor. Bu nedenle bu iletişimin bir an önce sağlanmasını istiyor. Teknik heyetin futbolcular ile daha fazla diyaloğa girmesi istendi. Aynı sorun sahada da var. Ne savunmada ne de hücumda herhangi bir planının olması ve takımın sahada ne yaptığını bilmeden oynaması yönetimi rahatsız ediyor. Saha içinde futbolcuların çok ciddi bir yerleşim ve iletişim problemi içinde olduğu ve bunun giderilmesi vurgulandı.

Takım savaşmıyor, mücadeleci oyuncuları kazan

Geçtiğimiz yıllarda maç başına ikili mücadele kazanma sayısı 75'in altına düştüğünde maç kaybeden Fenerbahçe'de bu rakam bu yıl trajik bir şekilde 35'e inmiş durumda. Yani sarı lacivertli futbolcular sahada ne ikili mücadele kazanabiliyor, ne de rakip ile kora kor bir çekişmeye giriyor. Bu konunun düzeltilmesi talep edildi. Cocu'nun takımdaki güçlü oyuncuları kadroya bile almaması,sahada yumuşak ve düşük dirençli bir takım ile mücadele etmesi de eleştiriliyor. Geçen yıl 4 gol 8 asistle oynayan ve takımın önemli bir direnç noktası olan Dirar bu yıl neredeyse kullanılmıyor. Butarz oyuncuların kazanılması istendi.

Herkes kendini düşünüyor, bütünlüğü yarat

Fenerbahçe'de en büyük sıkıntı ise bireyselleşme olarak görülüyor... Tüm takım bireysel olarak kendini kurtarma derdinde. Takımın düzelmesi için herhangi bir çaba yok ama her futbolcu ayrı ayrıbireysel olarak kendini iyi gösterme derdinde. Bu da en büyük tehlike olarak görülüyor. Cocu'nun bir takım yaratamadığı düşüncesi hakim… Takım ligde 7 maçta sadece 9 sarı kart gördü. Bu sarı kartların bir bölümü itiraz ya da zaman geçirme nedeniyle gösterildi. Takımın aşırı yumuşak bir tarzının olması, çok kolay yılması, rakiplere aynı sertlikte yanıt verilememesi en büyük sorunlardan biri. Yönetim, sert bir takım istediğini de Cocu'ya iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.