Fenerbahçe'den Kaleye 'penaltı Canavarı' Kararı

Fenerbahçe'den Kaleye 'penaltı Canavarı' Kararı
Sarı-lacivertlilerde başkan Aziz Yıldırım, kupasız geçen sezonun ardından gelecek yılın kadrosunu inşa etmek için kolları sıvadı.
Sarı-lacivertlilerde başkan Aziz Yıldırım, kupasız geçen sezonun ardından gelecek yılın kadrosunu inşa etmek için kolları sıvadı. 3 Haziran'daki seçimde yeniden seçilmesi halinde kadroya katılacak isimler de yavaş yavaş beliriyor.

Takımın daha sonra uyum sorunu yaşamaması için transferleri erken bitirmek isteyen Aziz Yıldırım ve kurmaylarının kadroya katmayı düşündüğü isimlerden biri de Tim Krul. Premier Lig ekiplerinden Brighton'da forma giyen Hollandalı eldiven için seçim sonrası resmi görüşmeler başlayacak.

Fenerbahçe gelecek sezon kaleci departmanını Volkan Demirel, Tim Krul ve genç bir isimden oluşturmayı hedefliyor. Carlos Kameni ile yolları ayırmayı planlıyor.

ROTASYONA GİRECEK

Kanarya'nın sezon başında Carlos Kameni'den beklentisi Volkan Demirel ile forma yarışına girmesiydi. Ancak Kamerunlu eldiven yediği kötü gollerin dışında Volkan için de bir forma tehdidi oluşturamadı. Böyle olunca Volkan da sezonun bir bölümünü formsuz geçirdi. Sarı-lacivertliler, bonservisi elinde olan Tim Krul'u renklerine bağlayarak rotasyonu güçlendirmek istiyor. 30 yaşındaki eldiven 1.93 boyunda. Kariyerinin önemli bölümünü Newcastle United'da geçirdi. Doğru pozisyon almasıyla bilinen deneyimli file bekçisi geçen sezon Premier Lig'de forma giymedi. Brighton formasını, Lig Kupası, FA Kupası ve rezerv takımda terletti.



KUYT'IN KANKASI

Fenerbahçe, Tim Krul transferinde eski oyuncusu Dirk Kuyt'ın da yardımına başvuracak. 26 Mayıs'ta jübilesini yapacak olan Hollandalı futbolcu, Kanarya'nın yeni gözdesi Krul'un çok yakın arkadaşı. Kuyt'un vereceği olumlu referansla 30 yaşındaki eldivenin sarı-lacivertlilere kolaylıkla "Evet" demesi bekleniyor.

TAM ANLAMIYLA PENALTI CANAVARI

Tim Krul, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda'nın çeyrek finalde Kosta Rika'yı elediği maça damga vurmuştu. Uzatmaya giden maçta 119. dakikada Van Gaal, as kalecisi Jasper Cillessen'i kenara almış, penaltı sezgisi güçlü olan Tim Krul'u sahaya sürmüştü. Krul da kurtardığı 2 penaltıyla ülkesini yarı finale taşımıştı. Diğer 2 penaltıda da doğru köşeyi bulmuş ancak topu çıkaramamıştı.

Taktiği belli: Kulaklarına fısıldıyor

Kanarya'nın gündemindeki Hollandalı Tim Krul, Kosta Rika maçı sonrası kurtardığı penaltıların sırrını açıklamıştı. Penaltı kullanma sırası gelen her rakip oyuncunun yanına gidip bir şeyler söyleyen Krul, maç sonu bunu şu sözlerle anlatmıştı: "Yanlış bir şey yapmadım. Onlara sadece 'nereye atacağını biliyorum' dedim. Onların kafasına girmeye çalışıyordum, bunu da başardım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.