'İstanbul Kart' metrobüs yankesicilerini ele verdi

'İstanbul Kart' metrobüs yankesicilerini ele verdi
Avcılar'da son günlerde metrobüslerde artan hırsızlık ve yankesicilik ihbarları üzerine harekete geçen, Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 4 günlük titiz teknik ve fiziki takip çalışması sonucu Güven Timleri'nin de desteği ile 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Yaşanan olaylar ise metrobüs güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Vatandaşların gün içerisinde yoğun olarak kullandıkları metrobüslerde son günlerde yaşanan hırsızlık olayları Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Gelen ihbarları değerlendiren Asayiş Büro dedektifler 2 yankesiciyi göz altına aldı. Göz altındaki yankesicilerin üzerinden çıkan 3 adet İstanbul Kart'ı inceleyen ekipler, şahısların genellikle sabah 8 ve öğleden son 16.00 ile 18.00 saatleri arasında metrobüslere giriş yaptıklarını tespit etti. Avcılar Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilçe emniyet müdürünün de desteği ile suçluların yoğun olarak suç işlediği saatlerde çalışma başlattı.

4 günlük güvenlik kamerası izlendi

Güven Timi olarak bilinen sivil unsurların da çalışmaları ile ekipler kısa sürede çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde metrobüse ait yaklaşık 96 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Görüntülerin izlenmesi sonrası yankesicilerin metrobüs binme anında ki karambolden yaralandıkları ve sonrası vatandaşların parasını cep telefonlarını çaldıkları görüldü.

Konuya ilişkin çeteye üye olduğu tespit edilen 4 kişi gözaltına alınıp Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Ekiplerin konuyla ile ilgili incelemesi devam ediyor.

Yaşanan hırsızlık olayları güvenlik kamerasında

Yaşanan olaylara ilişkin hırsızlık olaylar ise güvenlik güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, yankesicilik ve hırsızlık şüphelilerinin metrobüse biniş anında yaşanan karışıklıktan yaralanıp bir vatandaşın cep telefonunu çalması da görülüyor.

Metrobüste yankesicilik mağdurları o anları anlattı

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Güven Timleri'nin çalışması sonucu metrobüste hırsızlık yaptığı gerekçesi ile yakalanan şüpheliler, emniyet çıkışı görüntülendi. Olaydan mağdur olan 2 kadın ise yaşanan o anları anlattı. 

Metrobüste hırsızlık ve yankesicilik yaptığı gerekçesi ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin Güven Timleri desteği ile kıskıvrak yakaladığı şüpheliler görüntülendi. Öte yandan yaşanan olayda telefonları çalınan 2 kadın ise o anları anlattı.

Şüphelilerden birisi yaklaşık 1 hafta önce olayın Avcılar Merkez Durağı'nda yaşandığını ifade ederek, "Metrobüste aktarma yaptık, Söğütlüçeşme istikametine gidiyorduk. Cebimden telefonun çalındığını hissettim tam adım atmıştım. İçerideydim. Daha sonra oturdum arkadaşıma seslendim telefonumun çalındığını söyledim. Daha sonra arkadaşım inelim metrobüs plakasını alalım dedi. Yanımızda bir adam vardı. O kalktı yardımcı olmaya çalıştı bize. Bize de 'Metrobüs plakasını almayın ben sizi indireyim şüpheliler buradadır dikkat çeker' dedi. Çalan kişi o kişiymiş zaten kamera kayıtlarını inceleyince anladık. Adamın telefonundan kendi telefonumu aradım. Ben adamın telefonunundan kendi telefonumu aramadan önce elini cebine attı. Daha sonra onu da kameradan izledik. Asayiş Büro Amirliği ekipleri de sağ olsunlar ilk andan itibaren ilgilendiler" dedi.

Olaydan dolayı mağduriyet yaşayan yabancı uyruklu diğer kişi ise, "Avcılar'da metrobüsten telefonumu aldılar. Ben hissetmedim hiçbir şekilde. Sonradan fark ettim. Çalındığını anladıktan sonra güvenliğe gittim söyledim. Polislere söyledik sonra sağ olsunlar 5 dakika sonra hemen buldular" diye konuştu.

Murat Delice
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.