Fenerbahçe'den Transferde Sistemi Değişikliği!

Fenerbahçe'den Transferde Sistemi Değişikliği!
Göreve geldikleri günden beri Fenerbahçe'yi yaşadığı finansal krizden düze çıkarmak için yoğun bir mesai yapan Başkan Ali Koç ve kurmayları, tespit ettikleri hataları tek tek not alıyor.
Göreve geldikleri günden beri Fenerbahçe'yi yaşadığı finansal krizden düze çıkarmak için yoğun bir mesai yapan Başkan Ali Koç ve kurmayları, tespit ettikleri hataları tek tek not alıyor. Öncelikli hedef, 4 Nisan'da start alacak "Fener Ol" kampanyasına bir daha mecbur kalmamak. 3 Temmuz kumpasında ağır darbe alan Fenerbahçe'nin son beş senede yapılan yanlış hamlelerin de etkisiyle batağa sürüklendiğini tespit eden Koç ve ekibi, oluşturacakları futbol kültürüyle, sarı-lacivertlilerin istikbalini garanti altına alma çabasında.

Gelirleri maksimuma çıkarmak için farklı projeler üzerinde çalışan yönetim, harcamaları ise minimum da tutarak ekonomiyi güçlendirmeyi planlıyor. Bu doğrultuda atılacak en önemli adım ise transfer politikasında yapılacak köklü değişiklik.

Bonkörlükten cimriliğe

Fenerbahçe'yi dünya yıldızları transfer eden takımdan, dünyaya yıldız ihraç eden kulübe dönüştürmekte kararlı olan Ali Koç, altyapıya büyük önem verirken yapılacak takviyelere de sınırlama getirmiş durumda.

Yaşlı ama pahalı yıldızlar yerine, maliyeti iki milyon avroyu aşmayacak 23-26 yaş aralığındaki isimlerle kadrosunu takviye edecek olan Fenerbahçe, aynı zamanda menajer ve futbolcu ödemelerine sınırlama getirecek.

Artık menajerlerin parası peşin değil, futbolcu maaşı gibi verilecek. Oyuncu ücretlerinde de tavan rakam belirlenecek. Hiçbir oyuncu için, bu rakamın üzerine çıkılmayacak. En fazla beş yıllık süre içinde takımın omurgasını altyapı oyuncularının oluşturması sağlanacak. Dünya futboluna kazandırılacak isimlerle kulübün kasası bir daha boşalmamak üzere doldurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.