Fernando Muslera: "kovulana Kadar Galatasaray'dayım"

Fernando Muslera: "kovulana Kadar Galatasaray'dayım"
Galatasaray'ın kazandığı şampiyonluğun mimarlarından biri olan Fernando Muslera, NTV'ye özel bir röportaj verdi ve 'kovulana kadar Galatasaray'dayım' dedi. Sezonu değerlendiren Muslera, ""Başlangıçtan itibaren liderdik.
Galatasaray'ın kazandığı şampiyonluğun mimarlarından biri olan Fernando Muslera, NTV'ye özel bir röportaj verdi ve 'kovulana kadar Galatasaray'dayım' dedi.

Sezonu değerlendiren Muslera, ""Başlangıçtan itibaren liderdik. Belki sadece 3-4 hafta uzak kaldık ama hep zirvedeydik. Çok önemli bir şey başardık ve bu şampiyonluğu hak ettik. Sezon boyunca lider devam etmek başarıydı. Bu iyi çalıştığımızı ve her maça ayrı bir motivasyonla çıktığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"FATİH TERİM GELİNCE; MUTLULUK GELDİ"

Fatih Terim'in takıma 'mutluluk' getirdiğini kaydeden Uruguaylı kaleci, "Fatih Terim çok deneyimli bir teknik ditktör Bir grup insanı nasıl idare edeceğini biliyor. O takıma gelince, Florya'da huzur hakim oluyor. Bir anlamda rahatlıyoruz. Çünkü arkamızda çok güçlü bir teknik direktör olduğunu biliyoruz. Lider olabilen, bizi bir arada turan ve ligi nasıl kazanacağını bilen biri. Onun dönmesine en çok sevinen isimlerden biri benim. Benim için takım içindeki mutluluk önemli ve mutluluk dönmüştü. Sezon başında o mutluluğu biraz kaybetmiştik. Fatih Terim'in uzun yıllar büyük başarılara imza atacağına düşünüyorum. Beni dinlerler mi, bilmiyorum ama Fatih Hoca'mızın bir projeyle burada uzun yıllar kalması gerekiyor. Çünkü Galatasaray tarihine bakıldığında; Fatih Terim, bir çok kupayı kazanan, bir çok başarıyı kazanan teknik direktör. Galatasaray tarihinin en iyisi ve uzun yıllar kalmayı hak ediyor" dedi.



"BEN DUYGUSAL BİRİYİM, ETKİLENDİM"

İlk yarıda yaşananların kendisini etkilediğini belirten Muslera, "Ben duygusal biriyim. Problemler üst üste gelince bu durumdan çok etkileniyorum. İlk yarıdaki performansım ciddi anlamda etkilendi. Ve Fatih Terim geldikten sonra her şey değişti. Oyuncular üstündeki baskıyı yok etti. Taffarel'in de gelmesiyle dünyanın en mutlu insanı oldum" diye konuştu.

"BUNLARI GÖRÜNCE İNANIRIM"

"Bu sezon size şampiyonluğa inandıran maç veya olay ne oldu?" sorusuna ise Muslera, "Şampiyonluğuma inandığım an, bir maçla kısıtlandırılamaz. Eğer bir oyuncu sahada maksimumu veriyorsa mutlaka bir başarı gelir. İlk yarıda ortada olmayan bir Ryan Donk var. Tam istenileni veremeyen bir Sinan Gümüş var. Ama 2. yarıda Donk ilk 11'in vazgeçilmezi oldu. Sinan Gümüş inanılmaz işler yaptı. Bunları görünce şampiyonluğa inanırım" cevabını verdi.

"İHTİYACIMIZ YOK DENENE KADAR KALIRIM"

Kariyerini Uruguay'da tamamlayabileceğini ancak Galatasaray'dan ayrılmayı düşünmediğini vurgulayan yıldız kaleci, "Bunu düşünmek zor. Çünkü bir kaleciler biraz daha uzun oynayabiliyoruz. Bugün konuşacak olursam, Galatasaray'da devam etmek isterim. Kobulana kadar, yönetimin 'artık Muslera'ya ihtiyacımız yok' diyene kadar kalırım. Sonra bavulumu toplar, Uruguay'a dönerim. Montevideo'da kariyerimi noktalayabilirim ancak şu anda burada kalmak istiyorum" şeklinde kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.