Burhaniye’de Çöp Sorununa Taşımalı Çözüm

Burhaniye’de Çöp Sorununa Taşımalı Çözüm
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye, geçtiğimiz Haziran ayında başladığı uygulama ile Burhaniye'de toplanan katı atıkları Balıkesir Savaştepe...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye, geçtiğimiz Haziran ayında başladığı uygulama ile Burhaniye'de toplanan katı atıkları Balıkesir Savaştepe yolu üzerinde olan katı atık bertaraf tesislerine taşıyor. Günde iki sefer yapan çöp tırı toplamda günde ortalama 54 ton çöpü taşıyor.

Körfezin en büyük sorunlarından biri olan vahşi depolama alanlarına Burhaniye'de çöplerin taşınması ile çözüm bulundu. Her gün, Burhaniye genelinde Belediye tarafından toplanan çöpler Balıkesir Savaştepe bertaraf tesisine götürülüyor. Çöp transferi için özel olarak kullanılan tır, günde iki kez Savaştepe'ye gidip gelerek çöpleri boşaltıyor. Bir seferinde ortalama 27 ton taşıyan çöp tırı günde iki sefer yaparak bertaraf tesisine ulaştırıyor. Belediye Başkanı Necdet Uysal, vahşi depolama alanlarının birçok il ve ilçe için ciddi sorunlar oluşturduğunu belirterek, "Burhaniyemizde bu sorunun önüne geçebilmek amacıyla çöplerin taşınması kararını aldık. Hiç ara vermeden bayramlar ve tatiller dâhil günde iki kez çöp tırımız Savaştepe'deki Katı Atık Bertaraf Tesisine gidiyor. Körfez'de bir tek Burhaniye bu sorun ile savaşıyor. Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Burhaniyemizde de birçok ilçemizde olduğu gibi çöp ciddi bir sorun olmaya başlamıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin Savaştepe'ye yaptığı yeni Katı Atık Tesisi ile bu sorunlar yavaş yavaş giderilmeye başlandı. İlerleyen zamanlarda Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak olan terfi istasyonları hizmete girene kadar Burhaniye Belediyesi olarak çöplerimizi Savaştepe Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne bu tır ile taşımaya devam edeceğiz. Bu arada vahşi depolama alanları da yavaş yavaş ıslah edilecek" dedi.

Burhaniye’de Çöp Sorununa Taşımalı Çözüm

Burhaniye’de Çöp Sorununa Taşımalı Çözüm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.