Fetö'cüleri Taşıyan Tekne Yunanistan'a Kaçarken Alabora Oldu

Fetö'cüleri Taşıyan Tekne Yunanistan'a Kaçarken Alabora Oldu
FETÖ'den aranan 4 kişi ile yanlarındaki 2 çocuğun içinde bulunduğu tekne, Yunanistan'a kaçmak istedikleri sırada battı.

FETÖ'den aranan 4 kişi ile yanlarındaki 2 çocuğun içinde bulunduğu tekne, Yunanistan'a kaçmak istedikleri sırada battı. Şahıslar, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı, ardından polise teslim edildi.

YASA DIŞI YOLLARLA ADAYA GİTMEYE ÇALIŞAN TEKNE TESPİT EDİLDİ

Alınan bilgiye göre; dün 17.45 sıralarında Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığının Ayvalık Sarımsaklı Çıplak Ada mevkiinde devriye görevi yaparken, bir fiber tekne ile yasa dışı yollarla Midilli Adasına gitmeye çalışan ve içerisinde 6 Türk vatandaşının olduğu teknenin battığı tespit edildi.

4 YETİŞKİN VE 2 ÇOCUK BOĞULMAK ÜZEREYKEN KURTARILDI

4 yetişkin ve 2 çocuğun Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG 8 ekiplerince su üstünde boğulmak üzereyken kurtarıldı. E.K., G.K., E.K., A.D., Ş.D. ve E.N.D. isimli 6 kişi Cunda Adası'nda bulunan Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

4 KİŞİNİN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İnsani yardımların yapıldığı 6 kişi daha sonra Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis ekiplerine teslim edildi. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan kimlik tespiti ile GBT sorgusu ve üst aramaları neticesinde 2 çocuk haricindeki 4 şüphelinin FETÖPDY Silahlı Terör örgütü üyesi oldukları, Bursa'da haklarında Adli İşlem yapıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin üzerlerinde toplam 13 bin euro ve 5 bin 350 dolar para ele geçirildiği öğrenildi. Ayvalık polisinin, FETÖ/PDY mensubu kişileri yasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçırmaya çalışan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.