FETÖ'nün TSK yapılanmasına 44 ilde operasyon: 155 gözaltı

FETÖ'nün TSK yapılanmasına 44 ilde operasyon: 155 gözaltı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup oldukları öne sürülen 219 muvazzaf askerin yakalanması için bu sabaha karşı başlatılan operasyonlarda gözaltı sayısı 155’e yükseldi.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sabaha karşı İstanbul merkezli 44 ilde gözaltı kararı verilen 4'ü albay, 5'i yarbay, 10'u binbaşı, 14'ü yüzbaşı, 51'i üsteğmen, 1'i teğmen, 115'i astsubay ve 19'u uzman çavuş olmak üzere toplam 219 muvazzaf asker için yeni bir operasyon başlatılmıştı. 

Operasyona 15 Temmuz gazisinin adı verildi 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatı doğrultusunda harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığınca başlatılan operasyona, 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilerin başından vurarak ağır yaraladığı Terörle Mücadele Daire Başkanı Gazi Turgut Aslan'ın adı verildi. Hala devam eden operasyonlarda şu ana kadar 155 şüphelinin yakalandığı bildirilirken, operasyonların İstanbul ayağı Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.