Filistin'de İntifadanın Ayak Sesleri Duyulmaya Başladı: Fkö Genel Grev İlan Etti

Filistin'de İntifadanın Ayak Sesleri Duyulmaya Başladı: Fkö Genel Grev İlan Etti
ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze başta olmak üzere Filisitin'in dört bir yanında gösteriler başladı.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze başta olmak üzere Filisitin'in dört bir yanında gösteriler başladı.

İsrail askerlerinin kanlı müdahalesinde 50'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Gösterilerin ardından FKÖ'nün genel grev kararı alması 3. intifadanın ayak sesleri olarak yorumlandı.

ABBAS, ABD VE İSRAİL'E MEYDAN OKUDU: GÖSTERİLER DEVAM EDECEK!

Öte yandan olaylar sonrası kameralar karşısına geçen Filistin Devlet Başkanı, "Filistin bizim toprağımız deyip ABD ve İsrail'e meydan okudu. Gösterilerin Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanınmasına kadar aralıksız süreceğini söyleyen Abbas, ABD'nin arabulucu rolünün de Filistin yönetimi için sona erdiğini söyledi.

İNTİFADALAR GENEL GREVLE BAŞLADI

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü, kararı protesto etmek için genel grev ilan etti. Genel grev kararı Filistin toğpraklarında her zaman intifada ile özdeşleştirilen hareketler arasında yer alıyor.

Hatırlanacağı gibi 1987 ve 2000 yıllarında başlayan ve yıllarca devam eden iki intifada hareketi de genel grev kararıyla başlamıştı.

Londra'da Konuşan Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs Tepkisi: Karar Talihsizlik, Reddediyoruz!Londra'da Konuşan Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs Tepkisi: Karar Talihsizlik, Reddediyoruz! Filistin'de Katliam Yapan İsrail'e Trump'tan Övgü Geldi: İsrail için Harika Bir GünFilistin'de Katliam Yapan İsrail'e Trump'tan Övgü Geldi: İsrail için Harika Bir Gün Gazze'deki Katliama Türkiye'den Sert Tepki: İsrail'in Utanç Duvarına Eklenen Yeni Bir CinayetGazze'deki Katliama Türkiye'den Sert Tepki: İsrail'in Utanç Duvarına Eklenen Yeni Bir Cinayet İsrail Katliam Yaparken ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Açıldı, Trump'tan İlk Açıklama Geldiİsrail Katliam Yaparken ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Açıldı, Trump'tan İlk Açıklama Geldi 52 Filistinliyi Şehit Eden İsrail'in Savaş Uçakları Gazze'yi Vurdu52 Filistinliyi Şehit Eden İsrail'in Savaş Uçakları Gazze'yi Vurdu Filistin Lideri Abbas İsrail ve ABD'ye Meydan Okudu: Gösterilerimiz Devam EdecekFilistin Lideri Abbas İsrail ve ABD'ye Meydan Okudu: Gösterilerimiz Devam Edecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.