Filyos Limanında 29 Ekim hedefi

Filyos Limanında 29 Ekim hedefi
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki yapımı devam eden ve Sultan 2. Abdülhamid Han'ın rüyası olan Filyos Projesi'nin liman inşaatında çalışmalar sürüyor.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, liman inşaatı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tamamlanması hedefi olduğunu belirterek "Fiili tamamlama oranı yüzde 80'in üzerine çıktı. Çok büyük bir aksilik olmazsa Ulaştırma Bakanlığımız 29 Ekim gibi bir hedef koydu. Ama her hâlükârda biz yıl sonuna kadar Zonguldak Filyos limanının tamamlanacağını ve üst yapı yatırımları da yapılarak işletmecisinin tespit edileceğini bu yıl içinde umut ediyoruz" dedi.

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminde hayata geçirilmesi planlanan ancak günümüze kadar gerçekleştirilemeyen Filyos Projesi kapsamındaki 25 milyon ton kapasiteli Filyos Liman Projesi'nde sona yaklaşılıyor. Geçen Aralık ayında alt yapısının yüzde 90'ı tamamlanan Filyos Limanı, Karadeniz'in en nitelikli limanı olacak. Endüstri Bölgesi ilan edilen 23 bin dekarlık alanın önünde bulunan 25 milyon ton kapasiteli liman, kuzey-güney aksını da birbirine bağlamış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.