Fırsatçılar Kurnazlıkta Sınır Tanımıyor! İthal Yazan Muzun Üzerine Yerli Üretim Logosu Koydular

Fırsatçılar Kurnazlıkta Sınır Tanımıyor! İthal Yazan Muzun Üzerine Yerli Üretim Logosu Koydular
Ticaret Bakanlığınca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti.

Ticaret Bakanlığınca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti. Fırsatçıların kurnazlıkta sınır tanımadığını gözler önüne seren sosyal medyadaki hem ithal muz yazan hem de yerli üretim logosunun olduğu muz fotoğrafı pes dedirtti.

İTHAL ÜRÜNE YERLİ ETİKETİ

Ticaret Bakanlığınca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti. Fırsatçılar bunu da kullanmanın yolunu buldu. İthal muz yazan ürüne yerli üretim etiketi yapıştırılması sosyal medyada vatandaşların tepkisine yol açtı.

"NEYE YARADI ŞİMDİ BU UYGULAMA?"

Fotoğrafın altına "Pardon bu yerli üretim işini biz yanlış anlamışız galiba", "Sanırım 'Yerli Üretim' kavramını tam kavrayamadık", "Sabah marketi gezdim üzerinde yerli üretim etiketi olmayan ürün yok. Neye yaradı şimdi bu uygulama?", "Yerli Üretim logosunun sadece yerli üretilen mallarda kullanılacağını da kim söyledi?", "İthal muza bile yerli üretim etiketi vurmuşlar. Aklımızla alay ediyorlar" şeklinde yorumlar yapıldı.

İşte sosyal medyada büyük tepki çeken o görüntü;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.