Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Zamanı Geldiğinde Suriye'yi Vurma Kararını Alacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Zamanı Geldiğinde Suriye'yi Vurma Kararını Alacağız
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'nin Duma kentinde 78 kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına neden olan kimyasal silah saldırısı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'nin Duma kentinde 78 kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına neden olan kimyasal silah saldırısı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Macron, "Esad'ın kimyasal silah kullandığına dair kanıtımız var" dedi.

"ZAMANI GELDİĞİNDE SURİYE'Yİ VURMAK İÇİN KARAR ALACAĞIZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Esed'e karşı askeri seçenek konusunda ise zamanı geldiğinde Suriye'yi vurmak için karar alacaklarını belirtti.

" ABD İLE MUTABIKIZ" DEMİŞTİ

Kimyasal Silahları Cezalandırma Örgütü'nün hafta sonu araştırma için bölgeye gitmesinden ve rapor vermesinden önce Macron'un yaptığı açıklama, ABD ile mutabık olduklarını gösterdi.

Macron, Fransız TF1 kanalında canlı yayına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GERİLİMİN ARTMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Suriye'de kadın ve çocukların çok kötü şartlarda nefessiz kalarak öldüklerini gördüğünü belirten Macron, "Suriye'de uluslararası hukuka riayet edilmesini sağlamamız gerekir." dedi. Bölgede istikrarın sağlanması gerektiğine de dikkati çeken Macron, Fransa'nın bölgede gerilimin artmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

"Suriye'de tüm azınlıkların temsil edildiği özgür bir rejim ve bir siyasi geçişin hazırlanması gerektiğini" kaydeden Macron, bölgeye istikrar ve barışın ancak bu şekilde geleceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.