Öğrenciler Geleceği Kodluyor

Öğrenciler Geleceği Kodluyor
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, "oynayarak kodluyorum" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında, yazılım eğitimi alan lise öğrencileri, kendi yazdıkları...

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, "oynayarak kodluyorum" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında, yazılım eğitimi alan lise öğrencileri, kendi yazdıkları kodlarla üretebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Projeye Altıntaş Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi'nden 68, Altıntaş Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 37, 9. sınıf öğrencisinin katıldığı bildirildi. Proje kapsamaında 105 öğrenciye Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özgür Ataç tarafından kodlama konusunda bilgilendirme amaçlı bir seminer verildi.

Seminerin ardından öğrenciler okuldaki bilgisayar laboratuvarlarına alınarak burada "CodY" isimli kodlama oyununu oynamaları sağlandı. "Cod" isimli oyunun, öğrencilerin sistematik düşünme ve sebep sonuç ilişkileri kurarak, problemlere çözüm üretmelerini oyun yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir kodlama oyunu olduğu açıklandı.

Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Tanrıkulu, projeyi tüm bilişim öğretmenleri ve okul müdürlerinin benimsediğini söyledi.

Türkiye'de her çocuğun telefon ve bilgisayar oyunlarıyla uzun zaman geçirdiğini anımsatan Tanrıkulu, "Günümüz teknolojisini fazla kullanan gençleri, tüketim ve oyun amacından çıkarmak istedik. Gençlerimiz, sadece bilgisayarı, hazır programları kullanan değil, aynı zamanda yeni uygulamalar üretebilen bir nesil olsun diye uğraşıyoruz. Geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek anlamında önemli bir proje. Geleceğin Türkiye'sinde yazılım ve kodlama anlamında değerli öğrenciler yetişiyor. Öğrencilerin kodlama derslerindeki başarısı diğer derslere de yansıyor" diye konuştu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.