Ft, Liranın Değer Kaybına Dikkat Çekti

Ft, Liranın Değer Kaybına Dikkat Çekti
Türk lirasının dolara karşı uğradığı değer kaybı yabancı basında "Türk lirası, yeni bir rekor düşük düzeye indi" yorumlarına neden oldu.
Türk lirasının dolara karşı uğradığı değer kaybı yabancı basında "Türk lirası, yeni bir rekor düşük düzeye indi" yorumlarına neden oldu. Financial Times gazetesi, bu gelişmenin "hayal kırıklığı"nı yaratan turizm verileri ve 2017 enflasyon tahmininin yükseltilmesinin ardından geldiğinin altını çizdi.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Türk lirasının değer kaybına vurgu yaptığı haberde liradaki gerilemenin "hayal kırırlığını yaratan turizm verileri ve daha yüksek enflasyon tahminlerinden yediği darbeden sonra" geldiğine dikkat çekti.

Liranın Perşembe günü dolara karşı yüzde 1 düşerek ilk defa 3.11 düzeyini geçtiğine, düşüşün bu sabah devam ettiği belirten gazete, "Yabancı turist girişlerine ilişkin resmi veriler, ülkenin, turist sayılarının çökmesine yol açan siyasi kargaşadan sonra ziyaretçileri geri getirmede zorlandığını gösterdi" yorumunu yaptı.

Haberde Eylül ayında yabancı ziyaretçi girişlerinin önceki aylara göre daha yavaş azalsa da hala geçen yılın eş döneminin yüzde 33 altında olduğuna dikkat çektikten sonra Merkez Bankası'nın enflasyon raporunun da 2017 enflasyonunun oranının, yüzde 6.5 olan önceki tahminden yüksek olacağını öngörerek lira üzerinde "ek baskı" yarattığı öne sürüldü. (CN/ORH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.