Ailesini ‘İlmek İlmek İşleyerek’ Ayakta Tutuyor

Ailesini ‘İlmek İlmek İşleyerek’ Ayakta Tutuyor
Üç çocuk annesi olan Dilek Ketenci, kendine özgü tasarımları ile Eskişehir'de örgü ve bez bebek satışı gerçekleştiriyor.

Üç çocuk annesi olan Dilek Ketenci, kendine özgü tasarımları ile Eskişehir'de örgü ve bez bebek satışı gerçekleştiriyor. Ailesinin geçim kaynağı olan oyuncak tasarımlarını daha da ilerletmek istediğini dile getiren Ketenci, kendi gibi sanatla uğraşan 13 yaşındaki küçük kızının gelişiminin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.

Eşinden boşandıktan sonra sıkıntılı dönemler yaşadıklarını, ancak şu an huzurlu bir hayata sahip olduklarını dile getiren Ketenci, ailesine maddi imkan oluşturabilmek için uzun süre çabaladığını dile getirdi. Sanatını belediyelere ve derneklere başvurarak değerlendirmeye çalıştığını vurgulayan anne Ketenci, "2 yıl önce eşimden boşandım ve "Çocuklarım için ne yapabilirim?" diye düşünmeye başladım. Bu oyuncak fikri çıktı benden. Belediyelere başvuru yaptım, derneklere girdim ve oyuncaklarımı tasarladım. Oyuncaklarım doğaldır. Çocuklar rahatlıkla oynayabilir, yıkanabilir. Tasarımlarım farklıdır. Başka bir yerde göremezsiniz. Bana aittir. Şu an elimden geldiğince çocuklarıma destek amaçlı çabalıyorum. Yalnız satışta sıkıntım var. Bu oyuncaklardan elde ettiğim gelirle çocuklarıma daha fazla imkan sunma şansım oluyor. Küçük kızım ressam. Onun malzemelerini daha rahat alabiliyorum. O yüzden bu oyuncakların satışı benim için şu an önemli" şeklinde konuştu.

"Bizim için en önemli şey küçük kızımın eğitimi"

Sahip olduğu 3 çocuktan 2'sinin okullarını bitirdiğini ve 13 yaşındaki kızının eğitim hayatına en iyi şekilde devam edebilmesi için mücadele etmeye devam edeceğini aktaran Dilek Ketenci, "Bizim için en önemli şey küçük kızımın eğitimi. Diğer ikisi bitirdi. Küçük kızımın çok büyük hayalleri var. Hayallerini adım adım gerçekleştiriyor. O da çok başarılı diğer çocuklarım gibi. Ailecek sanatsal olarak çok iyiyiz. Sanatla iç içe yaşıyoruz. Maddi yönden çok sıkıntıda değiliz, idare edebiliyoruz ama tabi kızımın istediği malzemelerin tamamını alamıyorum. Çünkü profesyonel malzeme kullanıyor. Bir tane kalemi diyelim ki 35 lira. O istiyor ki büyük setler alalım. Ben o kadar büyüğünü alamıyorum. Küçük boyutlarda alabiliyorum. O renklerle haşır neşir olmak istiyor. Onda birazcık sıkıntım oluyor. Onları da burada sattığım oyuncaklarla karşılamaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"Gururluyum"

Çocuklarını çok sevdiğini ve onlar için bir şeyler yapıyor olmaktan dolayı gururlu olduğunu söyleyen Dilek Ketenci, sözlerini şu cümlelerle noktaladı.

"Çabalıyorum, uğraşıyorum. Elimden geleni yapıyorum daha da yapacağım. Çocuklarımın arkasındayım. Çocuklarımı seviyorum. Çocuklarım benimle gurur duyuyorlar. Çünkü çabalarımı görüyorlar. Bazen görüyorum diğer kadınlarımız boşandıkları zaman bunalıma giriyorlar. Psikolojisi bozuluyor. Tam tersine ben daha da güçlendim. Çocuklarım bu durumu görünce daha da mutlu oldu. Ben onlar için çalışıyorum, çabalıyorum. Onlar da benim için çabalıyorlar. Mutluyum. Ailemi şu anda bir anne olarak ben idare ediyorum. Bundan da gururluyum."

Ailesini ‘İlmek İlmek İşleyerek’ Ayakta Tutuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.