Galataport yaza hazır

Galataport yaza hazır
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs sebebiyle yapımı geciken Galataport'un bu yaz İstanbulluların hizmetine sunulacağını belirterek AKM'nin ise sene sonuna yetişeceğini söyledi.

İstanbul, “Beyoğlu Kültür Yolu” projesiyle cazibe merkezi hâline gelecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezine (AKM) kadar uzanacak olan yeni “Beyoğlu Kültür Yolu” projesi çerçevesinde Galata Kulesi'nin içindeki yeme içme üniteleri ve ofislerin kaldırılarak bir müze kuleye dönüştürüleceğini, AKM'yi ise yıl sonuna yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Ersoy, projenin Beyoğlu, İstanbul ve Türkiye turizmine önemli katkılar sunmasını hedeflediklerini belirterek "Bir turistik rota markalaması olan Beyoğlu Kültür Yolu; bölgede bulunan turistik ve kültürel değerlerimize dikkat çekmek üzere projelendirildi. Proje kapsamında yeni bir bina yatırımı bulunmamakta olup Bakanlık bünyesindeki mevcut tarihî binaların restore edilerek kültür ve sanat amaçlı kullanımı esas alındı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.