Galatasaray, Trabzon'da Dağıldı!

Galatasaray, Trabzon'da Dağıldı!
Spor Toto Süper Lig'in 4.
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor, bir kırmızı kartın çıktığı maçta Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Ogenyi Onazi, 25. dakikada ve 45+2. dakikada Anthony Nwakaeme, 90+2. dakikada Ekuban kaydetti.

Galatasaray'da 30. dakikada Younes Belhanda kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 9 puanda kalırken, Trabzonspor puanını 7'ye çıkardı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek. Trabzonspor ise ligin 5. haftasında deplasmanda Alanyaspor'a konuk olacak.

BADOU NDIAYE 22 GÜN SONRA KADRODA

Galatasaray'da ise teknik direktör Fatih Terim, geçen hafta 6-0 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçı 11'ini bozmadı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarında forma giyemeyen Garry Rodrigues, maçın 21 kişilik kadrosunda yer alırken Aytemiz Alanyaspor maçında sol ayak altında ağrı hisseden Maicon Roque ise 11'de görev yaptı.

Galatasaray'ın İngiltere'nin Stoke City takımından kiraladığı eski oyuncusu Badou Ndiaye, yedekler arasında yer aldı. Teknik direktör Fatih Terim'in yedek tuttuğu Senegalli futbolcu, 222 gün sonra eski takımının kadrosunda bulundu.



TRABZONSPOR MAÇA GOLLE BAŞLADI! 3. DAKİKADA

Maça ev sahibi ekip Trabzonspor hızlı başladı. Ceza yayında yaşanan karambol sonrası Rodallega sert bir şut çekti. Savunmadan dönen top yeniden ceza sahası dışı açıldı. Onazi ceza yayında sert bir vuruş yaptı ve top ağlara gitti. Trabzonspor henüz 3. dakikada Onazi'nin golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

Golden sonra da oyun oldukça hareketli bir şekilde ilerledi. İki ekibin de oyunu yavaşlatmaması nedeniyle karşılıklı ataklar şeklinde ilk 20 dakika geçildi.

FARKI İKİYE ÇIKARAN GOL YENİ TRANSFERDEN

Mücadelenin 25. dakikasında Trabzonspor yine etkili geldi. Savunmaının arkasına sarkan Yusuf Yazıcı ceza sahasının solunda topla buluştu. Yusuf topu kontrol ettikten sonra penaltı noktasına doğru gelen Nwakaeme'ye pasını çıkardı. Nwakaeme topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı. Savunmadan da seken top ağlara gitti. 25. dakikada Trabzonspor Nwakaeme ile farkı ikiye çıkardı.

VE YOUNES BELHANDA KIRMIZI KARTLA OYUN DIŞINDA

Galatasaray rakip alanda pozisyon ararken, Younes Belhanda kırmızı kart gördü. Belhanda, yerden topa müdahale etmek isteyen Yusuf Yazıcı'ya sert bir müdahalede bulundu. Hakem Fırat Aydınus pozisyonda faulü belirlerken, Younes Belhanda'ya kırmızı kart çıktı. Galatasaray 30. dakikada Trabzonspor karşısında 10 kişi kaldı.

10 kişi kalan Galatasaray karşısında Trabzonspor etkili oyununu sürdürdü. Nwakaeme ceza sahasının içinde şık hareketlerle rakiplerinden kurtuldu. Nwakaeme ayağının içiyle yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonsopr skrou 3-0'a getirdi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve Trabzonspor, ilk 45 dakikada Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti.



İKİNCİ YARIDA TEMPO DÜŞÜK DEVAM ETTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sarı-kırmızılı takımda Sinan Gümüş kenara gelirken Badou Ndiaye oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun temposu biraz daha düştü.

Skor üstünlüğünü eline alan Trabzonspor, daha kontrollü oynarken Galatasaray da rakibini daha çok kendi sahasında bekledi.

İkinci yarının 75. dakikası Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile geçildi.

ÜST ÜSTE KARŞILIKLI OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

Bordo-mavili ekipte teknik direktör Ünal Karaman, 78. dakikada bir oyuncu değişikliğine gitti. Trabzonspor'da bu dakikada Olcay çıkarken oyuna yeni transferlerden Vahid Amiri girdi. Bordo-mavili ekipte 74. dakikada da Onazi yerini Kucka'ya oyuna girmişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de 81. dakikada iki değişikliğe gitti. Sarı-kırmızılılarda Onyekuru ile Emre Akbaba kenara gelirken oyuna Sofiane Feghouli ve Garry Rodrigues girdi.

Trabzonspor, 90+2. dakikada etkili bir şekilde kontratağa çıktı. Sol kanattan ceza sahasında gönderilen topu Ekuban ağlara göndermeyi başardı. Trabzonspor bu golle skoru 4-0'a getirdi.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. 90 dakika sonunda Trabzonspor, Galatasaray'ı ilk yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup etti.



MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Rodallega'nın şutunda savunmadan dönen top ceza yayı içindeki Onazi'nin önüne düştü. Bu futbolcu da yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın sağından filelerle buluşturdu: 1-0
7. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında, yakın mesafedeki Rodallega'nın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
14. dakikada sağ taraftan ceza alanına girerek Novak'tan sıyrılan Sinan Gümüş'ün yerden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak tehlikeyi yatarak önledi.
22. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında sağ çaprazda topla buluşan Rodallega'nın şutunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.
25. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Sosa'nın uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Yusuf Yazıcı, Mariano'dan sıyrılarak topu Nwakaeme'ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda savunmada Ahmet Çalık'a çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0
30. dakikada Belhanda, Yusuf Yazıcı'nın ayağına basınca karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
45+2. dakikada Nwakaeme, kendisinin iki, takımının üçüncü golünü kaydetti. Sosa'nın uzun pasında, sol taraftan ceza alanına girerek 3 savunma oyuncusundan sıyrılan Nwakaeme, yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0
Trabzonspor, karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 önde bitirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI BİRAZDAN...)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.