Düzce Üniversitesi’nden Kudüs’e Destek

Düzce Üniversitesi’nden Kudüs’e Destek
Düzce Üniversitesi Küresel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen "Kudüs Bizimdir, Kırmızı Çizgimizdir" başlıklı etkinlik Hakime Erciyas Yabancı...

Düzce Üniversitesi Küresel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen "Kudüs Bizimdir, Kırmızı Çizgimizdir" başlıklı etkinlik Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik'in sunum yaptığı programa; öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Konferans sunumuna Filistin ve Kudüs'ün tarihi hakkında ayrıntılı bilgiler vererek başlayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik, Hz Ömer'in Kudüs'ü fethi sonrasında gerçekleşen hadiselere dikkat çekti. İsrail'in 1948 yılında bağımsızlığını ilan etme sürecine ve sonrasına değinen Yrd. Doç. Dr. Çelik, bugünkü Kudüs sorununun aslında İslam dünyasının sorunu olarak başladığını ve zaman içerisinde Filistin-İsrail sorununa özellikle indirgendiğini ifade etti.

Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesinin, manipülasyon sürecinden hareket sürecine geçtiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Ahmet Hüsrev Çelik, dünyanın Amerika'nın bu çağrısına karşılık vermediğini ve Kudüs'ün, üç semavi din için de kutsal sayıldığını vurguladı. Dünyanın artık "İnsanlık ve İnsani Değerler" üstünde birleşmesi gerektiğini söyleyen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, insanların ayrılıkçı bu zihniyetten biran önce kurtulup birleşmelerinin önemini dile getirdi.

Osmanlı'nın sahiplendiği misyonu, bugünlerde tekrar Osmanlı'nın torunları ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve halkının desteklediğini ifade eden Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri ve çabaları ile oluşan bu önderliğin meyvelerinin kısa zaman öncesinde de alındığını hatırlattı. Yrd. Doç. Dr. Çelik, Birleşmiş Milletlerden sonra uluslararası temsil gücü en yüksek organizasyon olan, 57 üyeli İslâm İşbirliği Teşkilatı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, İstanbul'da toplanmasının dünya için yeşerecek umudun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Kendini Müslüman hisseden herkesin, Kudüs'ün bir parçası olduğunu ve bu konuyu kırmızı çizgi olarak nitelendirdiklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik, önemli değerlendirmelerde bulunarak sunumunu sonlandırdı.

Konferans, Küresel Araştırmalar Topluluğunun Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik'e plaket verilmesi ile sona erdi.

Düzce Üniversitesi’nden Kudüs’e Destek

Düzce Üniversitesi’nden Kudüs’e Destek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.