Yaralı Atmacaya Sahip Çıktı

Yaralı Atmacaya Sahip Çıktı
Sinop'ta kanadından yaralı vaziyette bulduğu atmacaya sahip çıkan vatandaş, yaralarını sardığı yırtıcı kuşu Sinop Doğayı Koruma ve Milli Parklar...

Sinop'ta kanadından yaralı vaziyette bulduğu atmacaya sahip çıkan vatandaş, yaralarını sardığı yırtıcı kuşu Sinop Doğayı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Erfelek Mescitdüzü köyünde Aytaç Acar bahçesinde dolaşırken yaralı bir atmaca buldu. Atmacaya ilk müdahaleyi yapan Acar, kuşun sağ kanat ucundaki yaraya pansuman yaptı. Evine aldığı atmacaya su ve tavuk ciğeri vererek besleyen Acar, daha sonra Sinop Doğayı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünü arayarak yardım istedi. Evinde beslediği atmacaya çok kısa sürede alıştıklarını belirten Acar, "Bahçemizdeki ağaçlar arasında dolaşırken atmacanın uçamadığını fark ettim. Yakalayıp baktığımızda sağ kanadında hafif bir yarası mevcuttu. Kanatlarını uçarken ya tellere yada ağaçlara çarpmış olmalı. Eve alıp yarasına pansuman yaptık, su verdik. Yırtıcı bir kuş olmasına rağmen çok korkmuş olmalı ki bize saldırmadı. Bir süre sevdikten sonra veteriner hekim tarafından daha iyi tedavi edilebilmesi için yetkililere teslim ettik" dedi.

Yaralı atmacanın, bakım ve tedavisi yapılıp iyileşmesinin ardından yeniden doğaya bırakılacağı belirtildi.

Yaralı Atmacaya Sahip Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.