Azerbaycan Stk Temsilcileri Ulu Cami Ve Anıt’ı Ziyaret Etti

Azerbaycan Stk Temsilcileri Ulu Cami Ve Anıt’ı Ziyaret Etti
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) davetlisi olarak Kars'a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öncülüğünde...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) davetlisi olarak Kars'a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öncülüğünde ki Azerbaycan STK'ları 1918-1920 yıllarında Ermeni çetelerince 285 Müslüman Türk'ün toplayıp katletti Kars Ulu Cami ve Anıt'ı ziyaret etti.

Ermenilerin Kars'ta, 1918 yılında Ulu camiye "anlaşma yapacağız" diyerek toplayarak diri diri yaktıklarını ve halen cami duvarında katledilen sivil halkın vücut yağları ile kanlarının durduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Kars Kaleiçi Mahallesinde bulunan ve 17'nci yüzyılda Osmanlı Padişahı Sultan İbrahim döneminde yaptırılan Ulu cami, Ermeni mezaliminin canlı izlerini günümüze taşımaktadır. Cami, 1877-78 Osmanlı Rus savaşından sonra Kars'ın Rus işgalinde kaldığı yıllarda şehrin ileri gelenlerinden 285 kişiyi, "anlaşma yapacağız" vaadiyle kandırıp cami içerisine toplayıp sonrada yakarak katledilmişler, camide tahrip edilmiştir. Diri diri yakılan sivil insanların duvarlara sıçrayan kan ve yağlarının izleri ise halen korunmaktadır" dedi.

Yakılan insanların kan ve yağ izlerinin bulunduğu duvarın orijinal 2 taşının çerçeve içerisinde tutulduğunu belirten Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) Genel Başkanı İsmayıl Ağayev, "Ermeni katliamının belgesi olan bu kalıntılar cami derneği tarafından muhafaza ediliyor. Bu Ermeni faşistleri Azerbaycan Karabağ Hocalı'da 1992 yılında sivil halkı nasıl katletmişler ise aynısını da Kars'ta Ulu camide sivil halka yapmışlardır. Bu Ermeniler Müslümanların ortak düşmanıdırlar. Tüm İslam alemi ve ülkeleri 1918 yılında Ermeniler tarafından katledilen Müslüman Türk ve Kürt sivillerin şehit saymaları gerekmektedir. Bu Katliamın kalıntılarını ortaya çıkartan ve korunmasını sağlayan aynı zamanda da şehitlerimizin anısına anıt dikilmesine vesile olan Ulu Cami dernek Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kars Ulu Cami Dernek Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ise, "Kars Ulu cami Türkiye'de en dramatik olayların yaşandığı tarihi bir camidir. 1918 yılında Ermeni Taşnak çeteleri tarafından Kars'taki ileri gelenler toplandırılarak, "burada sorunlarımız hakkında bilgi alış verişinde bulunacağız" diyerek şehrin 285 kişi ileri gelenini cami içerisine toplayarak diri diri ateş ile yakılıyorlar. Şehit ediyorlar, bizler her yıldönümünde cami avlusunda toplanarak Kuran-ı Kerim okuyarak şehitlerimize dualar ediyoruz. Şehitlerimizin anısına cami avlusuna o katliamın nasıl yapıldığının yazılı olduğu bu mermer anıtı yaptırdık. Azerbaycan STK'ların ve Asimder genel merkezinin camimizi ve anıtı ziyaret etmeleri bizleri onurlandırmıştır. Asimder Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde Sözde Ermeni soykırımı yalanını ortaya çıkartmak ve bölge insanlarını aydınlatmak için çalışan tek teşkilattır tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.