İmalatçı Kobi’lere 1 Milyon Liralık Proje Desteği

İmalatçı Kobi’lere 1 Milyon Liralık Proje Desteği
KOSGEB tarafından imalatçı KOBİ'ler için açıklanan "KOBİGEL-Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ'lerin Payının...

KOSGEB tarafından imalatçı KOBİ'ler için açıklanan "KOBİGEL-Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ'lerin Payının Arttırılması" konulu proje destek programının tanıtımı Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, KOSGEB Bolu Müdürü Celil Kürşad Dereci ve Oda üyesi firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, KOBİ Uzmanı Elif Semerci tarafından KOBİGEL Destek Programına başvuru şekli, başvurulabilecek proje konuları, başvuru sahibinde aranan şartlar ve başvuru süreci ayrıntıları ile ilgili katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verildi.

300 bin lirası hibe olmak üzere 1 milyon TL'ye kadar proje bazlı destek verilmesi öngörülen programın son başvuru tarihi 20 Ekim 2017 olarak açıklanırken, imalat sanayide faaliyet gösteren, 2016 yılı itibariyle yıllık satış hasılatı en az 300 bin TL olan ve ortalama 3 çalışan sayısına sahip KOBİ'ler söz konusu programa proje sunarak başvurabilecek. Destek oranı yüzde 60 olarak uygulanacak olan programda, makine-teçhizat giderlerinde ayrıca 2014/35 Sayılı Yerli Malı Tebliği'ne uygun olarak alınmış yerli malı belgesi bulunması halinde yüzde 15 ilave destek sağlanacak. Bunun yanında kadın girişimcilere, orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'lere ve geriye dönük 3 yıl süreyle KOSGEB veya diğer kurum ve kuruluşlardan proje desteği alarak başarıyla tamamlamış olan işletmelere başvuru sürecinde ilave puan verilecek.

Toplantıda proje sunulabilecek konu başlıkları ise, "Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları", "orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması", "katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş", "ihracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım", "mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme", "bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi", "enerji verimliliğinin arttırılması" ve "yeşil üretime geçiş" olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.