Gazeteci Çetin Emeç Beşiktaş’ta Anıldı

Gazeteci Çetin Emeç Beşiktaş’ta Anıldı
Beşiktaş Belediyesi Çetin Emeç Gündüz Bakım Evi'nde eğitim gören minikler, 26 yıl önce öldürülen gazeteci Çetin Emeç'i andı.
Beşiktaş Belediyesi Çetin Emeç Gündüz Bakım Evi'nde eğitim gören minikler, 26 yıl önce öldürülen gazeteci Çetin Emeç'i andı. Yüzlerine Çetin Emeç'in maskelerini takan minikler, "Ben bir gazeteciyim" şarkısını söyledi.

Beşiktaş Belediyesi, 26 yıl önce 7 Mart'ta uğradığı silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç'i andı. Beşiktaş Belediyesi Çetin Emeç Gündüz Bakım Evi'nde düzenlenen anma töreninde çocuklar özel bir gösteri yaptı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan programda çocuklar üstlerinde İngilizce "basın" yazan yelekler giyerek, yüzlerinde Çetin Emeç'in maskelerini takıp, "Ben bir gazeteciyim" şarkısını söyledi.

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu yaptığı konuşmada, "8 yaşındaydım basın şehidi kelimesini öğrendiğimde. 1990 yılıydı hala da anlamadım. Bugün 33 yaşındayım ve siyaset yapıyorum. Bir hukukçuyum ama yine de bu kadar değerli insanları sadece kitaplardan okuyarak büyüdüğümü, şimdi de bu kadar değerli insanların bir şekilde yetişmesine engel olunduğunu ve bu aynı ruhu yaşayamadığımı bilmek beni çok üzüyor. Burada biz çocuklarımızı bu duygular ile yetiştirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş'ın en kıymetli, en kalabalık mahallelerinden biri Dikilitaş ve birçok sakinimizin evlatları burada yetişiyor" dedi.

"GELECEĞE GÜVENLE BAKMAMIZI SAĞLADILAR"

Merhum gazeteci Çetin Emeç'in oğlu Mehmet Emeç ise, "İşte anı yaşayın diye söylüyorlar ya demek istedikleri şey bu. Hem geçmişe sahip çıkıyorlar, anı yaşayın geçmişi geride bırakın veya ileriyi hiç düşünmeyin değil hem bu çocuklar bugün sizlerin katkıları ile geçmişe sahip çıktılar. Şu ümitsizlik, karışıklık ortamında sanıyorum hepimizin geleceğe hem ümit biraz da güvenle bakmamızı sağladılar. Hem de bugün burada bize bütün o yelpazeyi tattırdılar" şeklinde konuştu.

Gazeteci Yazar Doğan Hızlan ise Emeç'i anarak, "Dürüst, bilgili, aydın, inançlı, iyi bir gazeteci. Her zaman Çetin'in bir haberde, bir yazıda boynunu eğmesi mümkün değil. Böyle bir filizlerde dolaşan keçiler vardır ya daima boynu dik hiç kimseye eğilmeyen öyle biriydi" dedi.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.